Sárvár

2013.06.04. 14:58

Orbán-napi ünnepség

Vásárosmiske - Helyi összefogással egy baráti társaság kezdeményezésére szépül évről évre a hegy lábánál lévő kápolna.

Nagy Ildikó

Az idén hatodik alkalommal tartottak Orbán-napi mulatságot. Helyi emberek - Poós Tibor, Borbély László és Bősze Imre - ötlete volt jó pár évvel ezelőtt, hogy társadalmi munkában rendbe kellene tenni a szőlőhegy lábánál lévő kápolnát. A gondolatot tettek követték, melyeknek köszönhetően megújult és megszépült a kápolna, amely egy, Szabadi József kőfaragó mester által készített szószékkel is gazdagodott.

Május utolsó szombatján immár hatodik alkalommal rendeztek Orbán-napi ünnepséget, amelyen V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár mondott köszöntőt. A rendezvényen részt vett a civil kezdeményezést a kezdetektől felkaroló Kovács Ferenc, a térség országgyűlési képviselője, a megyei közgyűlés elnöke is.

 

A kápolnánál V. Németh Zsolt államtitkár mondott köszöntőt (Fotó: Nagy Ildikó)



Az Orbán-napi ünnepséget a jánosházi cigányzenekar műsora, valamint főző- és borverseny is színesítette, utóbbin a vásárosmiskei hegyen termett szőlőből készített borok is szépen szerepeltek, a nedűk bírálói között üdvözölhették Erdélyi János filmrendezőt is.

A Sárvári HUKE Kft. mint mindig, most is élt a lehetőséggel, hogy népszerűsítse a szelektív hulladékgyűjtést, Szijártó László kereskedelmi vezető a gyűjtőszigetek és a transzparensek kihelyezéséről is gondoskodott.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!