Sárvár

2013.08.27. 12:20

Készül az új labor a gimnáziumban

A Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola egy 2012 nyarán benyújtott pályázat eredményeképpen korszerű laboratóriumot hozhat létre.

Nagy Ildikó

A projekt során elnyert támogatás összege 310 millió 315 ezer 150 forint. Az iskola nagy hangsúlyt fektet a kémia, biológia, földrajz, fizika és matematika tanítására. Évek óta indítanak emelt óraszámmal reáltagozatos osztályokat.

Az Öveges Program által meghirdetett pályázat számos lehetőséget kínál a gimnázium fejlesztésére. Nemcsak a labor kialakítására, a legmodernebb eszközökkel történő felszerelésére, hanem szakemberek alkalmazására, más iskolákkal való hálózatos együttműködésre is esélyt kapott az intézmény.

Az iskola épülete több mint százéves, így a szaktantermek nem voltak a korszerű oktatáshoz megfelelő állapotban. Az iskolai helyiségek átalakítása augusztusban kezdődött.

A projekt keretében az épület átalakítására és a bútorok beszerzésére 42 millió forintot fordíthatnak. Létrejön két, 36 tanuló egyidejű foglalkoztatására alkalmas labor, melyeket szükség szerint ketté is lehet osztani egy mobilfal segítségével. Az új termeket a legújabb labor- és IKT eszközökkel szerelik fel.

Beépítenek egy kétoldalas panoráma vegyifülkét, valamint a tanulói kísérletek lebonyolítását segítő eszközparkot is kialakítanak. Az informatikai fejlesztésre is nagy hangsúlyt helyeztek: 3D-s vetítésre alkalmas eszközöket és szoftvereket szereznek be, amelyeket a szaktanárok mellett a tanulók is használhatnak.

Az alkalmazott infokommunikációs technológiáknak megfelelően lehetőség nyílik a szaktanárok által elvégzett kísérletek digitális rögzítésére és a projekt honlapján történő bemutatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!