Sárvár

2014.07.05. 17:05

Amerikai musicalt adnak elő az evangélikus hívek

Címkék#sárvár

Sárvár - Huszonegy bedfordi misszionárius töltött egy hetet a városban: ezúttal musicaltábort szerveztek, melynek eredményét vasárnap fél tízkor adják elő a Tinódi gimnáziumban.

Tersztyánszky Krisztina

A Massachusetts állambeli lutheránusok 1994 óta ápolnak testvérkapcsolatot a sárvári evangélikus egyházközséggel. A korábbi években nyaranta több kéthetes tábort is szerveztek itt, hogy segítsék a templom, a kerítés és a parókia építkezését, majd később angol nyelvi foglalkozásokat tartottak a sárvári fiataloknak. Három évvel ezelőtt volt először a mostanihoz hasonló jellegű a program: akkor is egy musicalt tanítottak be a helyi híveknek.

Gyarmati István lelkész, Vianna Pilkington, Ellie McGuire és John McGuire szentírási igéket olvasnak. Fotó: Tersztyánszky Krisztina

Az elmúlt szombaton ismét huszonegy fős bedfordi lutheránus csoport érkezett a városba. Sokan már nem először járnak magyarországi testvéreiknél, személyes jó kapcsolatok, barátságok is kialakultak. Van köztük, aki néhány kérdésre már magyar szóval válaszol. A vendéglátók magyar népművészeti sarok berendezésével, koncerttel, néptáncműsorral, kétnyelvű istentisztelettel fogadták a látogatókat.

Az amerikai hívek ezúttal is többféle missziós tevékenységet vállaltak. Családokat és idős, beteg embereket látogattak, a templomon és az új gyülekezeti épületen kisebb javítási munkákat végeztek. A fő feladat azonban egy kortárs amerikai szerző bibliai témára épülő musicaljének betanulása volt a hét folyamán. A Csodás történetek a Teremtésről, Jézus szenvedéstörténetéről, a Szentlélek eljöveteléről szólnak, a tartalmat koreográfiai elemek is erősítik. Vianna Pilkington bedfordi kórusvezető irányításával egy gyermek, egy ifjúsági és egy felnőttkórus, mintegy hatvan ember tanulta együtt az énekeket az amerikai vendégekkel. A próbák szüneteiben, a kézműves foglalkozások keretében a fiatalok elkészítették az előadás díszleteit, a kisebbek pedig apró ajándékokat, emléktárgyakat barkácsoltak. A tegnapi főpróba után sportjátékokkal és közös pizzasütéssel lazítottak a csoportok. A bemutató ma fél tízkor kezdődik a Tinódi Gimnázium dísztermében. Ezt közebéd és búcsúparti követi a parókia udvarán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!