Sárvár

2014.09.17. 16:50

139 millió forintból újult meg az óvoda

Sárvár - Szeptember 26-án adják át a 139 millió forintból felújított Vármelléki Óvodát. Újabb intézmény szépülhetett meg.

Cseszkó Tamás

– Alig másfél hónapja még szét volt bombázva az épület – mutatott körbe Kondora István, Sárvár polgármestere a felújított Vármelléki Óvoda tornatermében, ahol most ragyogó parketta, frissen festett falak jelzik, lassan a végéhez közeledik az intézmény 139 millió forintos felújítása. Eddig nem volt saját tornaszobája az intézménynek, nagy előrelépés ez, hiszen végre házon belül tudják megoldani az óvodások tornaóráit. Szeptember 26-án ugyanis hivatalosan is felavatják az óvodát, amely még a hetvenes években épült, így igencsak megérett a korszerűsítésre.

– Kétszázhatvan gyermek jár ide, ezért is örülünk, hogy még komfortosabb környezet várja őket – hangsúlyozta a polgármester. Az intézményrendszer jórészét már sikerült felújítani, ebből is látszik, hogy töretlen Sárvár fejlődése.

– Az utolsó pillanatban derült ki, hogy szükségessé vált az óvodához vezető járda felújítása is, sürgettem a kivitelezőt, mondtam, hogy néhány hét alatt kell kiváló munkát végezniük, szerencsére sikerült – elevenítette fel a történteket Sárvár első embere. Felújították az épület tetőszerkezetét, megoldották az épület külső hőszigetelését és a színezést is. Az összes ablakot lecserélték, korszerűsítették a fűtésrendszert és napkollektor gondoskodik a környezetbarát energiafelhasználásról. Jelenleg speciális gépek segítik elő a falak száradását, amelyek kivonják a párát a helyiségekből. A polgármester szerint igazi csapatmunkának köszönhető a beruházás sikere. Köszönetet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselőnek is. A falak már száradnak, a munkások az utolsó csiszolásokat végzik, de a kivitelező olyan jó munkát végzett, hogy szeptember 1-jétől már birtokba vehették a gyermekek az intézményt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!