Sárvár

2014.11.05. 12:59

Rangos nemzetközi találkozó tinódisokkal

Címkék#sárvár

Sárvár - A „QR-kód szerepe Sárvár idegenforgalmában - ez volt a címe annak a prezentációnak, amellyel a Tinódi gimnázium csapata idén is részt vehet a Global Travel and Tourism Partnership (GTTP) által meghirdetett nemzetközi pályázaton. Az öt fős gárda lett ugyanis a magyarországi forduló győztese.

Simon Erzsébet

- Magyarországon nagyjából kéttucat iskolában választhatják a tanulók az Utazás és turizmus (U&T) fakultációt. A Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola 1995-ben csatlakozott az U&T-t (angolul: Travel and Tourism) tanító iskolák közé. A tantárgyat a világ 12 országában tanítják, a többi között Kanadában, Oroszországban, Brazíliában, Kenyában, Kínában, Jamaicában. Nemzetközi szinten a Global Travel and Tourism Partnership (GTTP) fogja össze az országokat. Itthon az Iskolafejlesztési Alapítvány gondozza a tantárgyat és tartja a kapcsolatot a GTTP-vel – magyarázza Víg Viktor, a fakultációként választható tantárgy tanára, a diákok felkészítője. A GTTP minden évben hirdet versenyeket az U&T tantárgyat tanuló diákok számára, például a Research Award-ot. Ez estben a diákoknak egy előre megadott témában kell egy dolgozatot és prezentációt elkészíteniük.

Agócs Alexandra, Kupi Zsófia, Laczó Bettina, Laczó Liliána, Lőke Anna a budapesti helyszínen Víg Viktor felkészítő tanárral

A projektek először országos szinten mérettetnek meg, akik pedig megnyerik a versenyt, részvételi lehetőséget kapnak a Nemzetközi Diák-Tanár Találkozóra, ahol angolul kell előadni a munkájukat. Az idei téma a Technika és a fenntartható fejlődés volt. A Tinódi gimnázium diákjai az idén már ötödik alkalommal indultak e versenyen, és győzedelmeskedtek a hazai fordulón. A 11/C osztály öt tanulója – Agócs Alexandra, Kupi Zsófia, Laczó Bettina, Laczó Liliána, Lőke Anna – A QR-kód szerepe Sárvár idegenforgalmában címmel készített prezentációt. E munkájukkal arattak sikert. Nizzába, a nemzetközi megmérettetésre közülük ketten utazhatnak: a választás Laczó Bettinára és Lőke Annára esett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!