Sárvár

2015.01.04. 10:00

Vastapssal kezdődött az új év Sárváron

Sárvár - Állva, vastapssal ünnepelte a közönség a Sárvári Koncertfúvószenekart szombat esti koncertje után. Szélesi Attila karnagy tizedik alkalommal dirigálta az újévi hangversenyt.

Nagy Ildikó

A Sárvári Koncertfúvószenekar szombati hangversenye ezúttal is méltó évnyitó rendezvénye volt az ötcsillagos városnak. A több mint négy évtizedes hagyománnyal bíró újévi koncerten Ágh Péter országgyűlési képviselő, Majthényi László megyei közgyűlési elnök, dr. Kondora Bálint megyei közgyűlési alelnök, Kondora István sárvári polgármester, dr. Szijártó Valéria jegyző mellett a megyei közgyűlés tagjai közül Szijártó László és Gagyi Levente is együtt köszöntötte az új esztendőt a sárváriakkal és a zenekarral. (Sárvár alpolgármestere, Máhr Tivadar a zenekar tubásaként aktív közreműködője volt a koncertnek.)

 

A Sárvári Koncertfúvószenekar 41. alkalommal kezdte hangversennyel az új esztendőt, és a szombati volt a tizedik alkalom, hogy Szélesi Attila művészeti vezető és karnagy dirigálta az évnyitó koncertet. Julius Fucik cseh zeneszerző Attila indulója után Bach muzsikájával két, 2014-ben elhunyt zenésztársukra, Rádi Csabára és Sütő Gergőre emlékeztek a zenészek. Bartók Béla Este a székelyeknél című műve után Keel Vlak Shalom Israel, majd Alfred Reed El Camino Real című latin fantáziáját játszotta a zenekar, amely ezúttal is hívott vendégfellépőket: Szilágyi Krisztina a Skyfall című film főcímdalát énekelte a Ma Mint Ti színjátszó csoport vokalistáival, Farkas Daniella és Novák Tamás táncosok pedig az est folyamán kétszer is megmutatták, milyen az, amikor „belénk bújik a zene". E szófordulat már Kondora István sárvári polgármestertől származik, aki beszédében látható időnek nevezte a zenét, és a koncerten is boldog új évet kívánt a sárváriaknak. Hagyomány, hogy az év első koncertjén köszöntik a zenekar legifjabb tagjait: Máhr Tivadar elnök és Szélesi Attila karnagy ezúttal a harsonán játszó Szabó Botondnak nyújtott át oklevelet.

És mi kell még a jó évkezdethez? Brahms V. magyar tánca után a kötelező ráadások: Ábrahám Pál Honvéd bandája és persze az újévi koncerteken elmaradhatatlan Radetzky-induló – no meg az állva, hosszasan tapsoló hálás közönség. A zene szól, kezdődhet az év!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!