Sárvár

2015.08.25. 17:20

Épül az új sárvári köztemető

Sárvár - Gőzerővel dolgoznak a munkások az új sárvári köztemető területén, már a ravatalozó és a bejárat tetőszerkezetének építése is hamarosan befejeződik.

Cseszkó Tamás

– A következő időszak legfontosabb feladata az új köztemető megépítése lesz – mondta Kondora István, Sárvár város polgármestere 2014 decemberében tartott évértékelő beszédében.

Az új kegyeleti hely létrehozása azért vált szükségessé, mivel a városban található soproni úti köztemető ugyanis kezdi elérni befogadókapacitását. Bár a megváltozott temetési szokások miatt több az urnás temetés, így a jelenleg működő temető a vártnál hosszabb ideig áll rendelkezésre, mégis elengedhetetlenné vált a további tervezés. A szavakat tettek követték, az új beruházás a 84-es főút mentén, a hegyközségben valósul meg. A projekt első üteme már 2013-ban lezárult. ekkor a 84-es főút egyik szakaszát szélesítették ki, valamint két buszöblöt építettek megállószigettel. Ezen munkálatokra mintegy 80 millió forintot költöttek.

Jelenleg már a második ütem zajlik, egy nagykanizsai kivitelező cég nyerte el a tendert. Feladatuk, hogy megoldják a köztemető közműellátását, megépítsék a ravatalozót, a kerítését, a bevezető utat és a parkolókat. A temető területén belül egy majd 500 négyzetméteres ravatalozó, egy 16 négyzetméteres üzlet és portaépület kap helyet. valamint 1080 sírhely, 72 díszsírhely áll rendelkezésre.. A temetőhöz 44 parkoló tartozik majd. Augusztusban, illetve szeptember elején a főút, a bejárat és a parkolók építése is elkezdődik. A hidegebb időjárás beköszöntével a belső munkálatokat fogják a szakemberek elvégezni. Kondora István bízik abban, hogy ezzel az ütemezéssel decemberre elkészül az új köztemető. Már áll a központi épület. és a bejárat tetőszerkezeti munkálataival is rendkívül jól haladnak a munkások.

A hegyközségi köztemető ünnepélyes átadására a tervek szerint jövő év tavaszán kerül sor. A beruházással egy olyan szakrális helyet sikerül megvalósítani, amely az elkövetkezendő kétszáz évre biztosan megoldja Sárváron a temetkezés problémáját. A város 400 millió forintot költ az idén a hegyközségi köztemető építésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!