Sárvár

2017.03.07. 17:50

Elismerték a munkájukat

Sárvár - Évértékelő tiszti értekezletet tartott a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Pajor András

A térség közigazgatási vezetői mellett az értekezleten részt vett dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság most kinevezett igazgatója is.

Kovács Levente tűzoltó alezredes, kirendeltségve-zető beszámolójával kez-dődött a találkozó. Beszélt a sárvári katasztrófavédők 2016. évi tevékenységéről, továbbá kitért a szakmailag felügyelt celldömölki és répcelaki önkormányzati tűzoltó-parancsnokság és az együttműködő 28 önkéntes tűzoltó egyesület szakmai munkájára is. A polgári védelem területén bővült az önkéntes alapon szerveződő települési mentőcsoportok száma: tavaly Zsédenyben, Kissomlyón és Borgátán alakult ilyen szervezet. A Sárvári Járási Rába Mentőcsoport és a Celldömölki Járási Kemenesalja Mentőcsoport az eredményes felkészítés után sikeresen szerepelt a mentőcsoportok első megyei versenyén.

Dr. Bognár Balázs katasztrófavédelmi igazgató elismerően szólt a sárvári kirendeltség munkájáról. Az idei évre vonatkozó feladatként határozta meg, hogy továbbra is előtérbe kell helyezni a megelőzést.

A természeti és civilizációs eredetű káresemények elkerülték az illetékességi területüket. Ennek ellenére a kirendeltség kiemelt jelentőségű, amit az is mutat, hogy még az év első felében egy új tűzoltóautó érkezik a sárvári laktanyába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!