Savária

2012.08.24. 18:13

Isteni Cla-Cla-Claudius

Szombathely - Ilyen az, amikor egyszer csak boldogan elszáll az előadás, nem is tudni, miért. Mint a Császárok napja csütörtökön délután.

Ölbei Lívia

Akad, aki azt hiszi, hogy az Átváltozások-előadásra jött, pedig ez a WSSz Krúdy Klubjában bejáratott Császárok napja különkiadása:  Hollósi Frigyes, avagy a városalapító Cla-Cla-Claudius császár (aki nemcsak dadog, hanem sánta is, hozzá erős fejrángása van) és a szombathelyi színészek,  meg Katona Attila történész előadásában.  

Katona Attila teljes történelmi vértezetben, a stand up-osokat  megszégyenítő  szellemességgel ontja magából a Barták Balázs-jeleneteket összekötő "történelmi és társadalmi háttérismeretet" (lám, egy Igazi Tanár). Aszongya, hogy: "Ha jól van beállítva a dzsípíeszem, a vagyonától megfosztott Megyeháza udvarán vagyunk. 

Újratervezés. Savariában vagyunk, Krisztus után 50-53 táján, a közönséget arra kérem, dőljön hátra bátran." (Nagy nevetés, a Megyeháza udvarán nincsenek támlás székek.) "A  sebesülteket szedjék össze, az újraélesztésről gondoskodik a városi magisztrátus."  És így tovább, egyre följebb:  kit érdekel a támlátlan pad, ha egyszer néhány centivel a föld fölött vagyunk. Hollósi Frigyes kelta-ír zenére táncol (meg kell zabálni), Alberti Zsófi, Nagy Cili, Endrődy Krisztián, Orosz Róbert alakot vált (hol barbár, hol római); de jó, hogy újra itt van Bajomi Nagy György is (nem dadog, hát nem dadog, mit lehet tenni), Jordán Tamás a nyílt színi rendező és játékmester.  Ja, és van benne valami isteni mérföldkő is.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!