Gaján Réka

2019.11.27. 20:47

Bolyai night: ilyen volt a suli zártkörű pizsamapartija

Hogy miért ennyire izgalmas az iskolában aludni? Megsúgom: nem az alvás miatt – beszámoló iskolánk egyik legkedveltebb eseményéről, a bolyaisok zártkörű pizsipartijáról.

Bolyai-gimnázium

A gimisek nagyon kedvelik ezt a programot. Öregdiákok is visszajárnak a rendezvényre Fotó: Mikl Péter

A Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákönkormányzata már negyedik alkalommal szervezte meg a diákok egyik kedvenc programját: a Bolyai nightot. Miért ilyen sikeres mindig ez a rendezvény? Talán mert nem tipikus iskolai keretek közt telik el az éjszaka.

– Leírhatatlanul jó volt a hangulat. Nem sok olyan alkalom adatik, ahol osztály- és iskolatársainkkal, a csengő korlátozása nélkül tölthetünk el időt együtt. Egy délutáni kis pizzázás is tudja javítani az osztályközösséget, hát még egy egész éjszaka! – mondta Németh Janka Blanka, a 10. C osztály tanulója.

Kora estétől tele volt az ebédlő lelkesen társasozó gimnazistákkal, tanárokkal és ex-bolyais egyetemistákkal, akiket még mindig visszahúz a szívük a jókedvű közösséghez.

A gimisek nagyon kedvelik ezt a programot. Öregdiákok is visszajárnak a rendezvényre Fotó: Mikl Péter

– Visszajönni a Bolyaiba olyan, mint hazatérni. Ilyenkor mindig rengeteg emlék jut eszembe. Olyan erős barátságok kötődtek itt, amelyeket az sem tudott felbontani, hogy immár más városokban éljük hétköznapjainkat. Az esemény igazi erejét szerintem a szervezett, de mégis kötetlen kikapcsolódás adta. Átgondolt, korosztályra szabott programokkal és Bagáry tanár úr társasjátékaival az egy kupacban alvás csak a hab volt a tortán – nyilatkozta Rácz Botond, az ELTE földrajz–történelem szakos hallgatója.

Az est folyamán még rengeteg sokszínű feladattal várták a résztvevőket. Nyomozásban vehettek részt, amelyet közben feladványokkal nehezítettek. A nyomozók egyik kedvence az akadálypálya volt – egy kis csavarral: részegséget szimuláló szemüvegben kellett teljesíteni a feladatot. Végül a fi atalság a tornacsarnokban aludt el – vagy legalábbis tervezett elaludni.

Nagyon jó hangulatú estét töltöttek el a diákok az iskolában. Ahogy Sarkadi Máté, egy 10. c osztályos diák is megfogalmazta: „Az emberek egész egyszerűen szeretnek egymással időt tölteni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!