Söpte

2017.07.04. 18:25

Állami pénzből megújult épület

SÖPTE - 34 millió forintból újult meg a Söptei Közös Önkormányzati Hivatal, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át.

Cseszkó Tamás

A Himnusszal vette kezdetét a felújított söptei hivatal átadási ünnepsége, majd Csizmazia Varga Katalin képviselő köszöntötte a megjelenteket. A rendezvényen részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, Söpte képviselő-testülete, valamint a hivatal dolgozói is. Nagy Róbert, Söpte polgármestere elmondta, az önkormányzat a Belügyminisztérium pályázatán nyert 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást a hivatal felújítására, melyet 2016 végén további 4 millió forintnyi állami forrással egészítettek ki.

 

Az épület egyébként 1941-ben épült, jegyzőségi és jegyzői lakás funkciókat látott el. Tetőszerkezete 1950-ben leégett, a felújítást követően újat kapott, és a vele egy időben már tanácsként működő épületszárnyat bővítették.

- A támogatásból a 265 négyzetméteres alapterületű épület szépülhetett meg - mondta el a polgármester, aki részleteket is sorolt: teljes tető- és nyílászárócsere, külső szigetelés, a villamos hálózat átszerelése és korszerűsítése, a fűtésrendszer átalakítása, valamint falfestés is szerepelt az elvégzendő feladatok között. Nagy Róbert hangsúlyozta, a hivatali épület üzemeltetése így jóval gazdaságosabban oldható meg. - Ezúton szeretnék köszönetet mondani Ágh Péternek, a mi országgyűlési képviselőnknek, hogy minden esetben kiáll a településünk mellett, és szívén viseli Söpte fejlődését - mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a képviselő munkája nélkül a falu nem tartana ott, ahol most tart.

Ágh Péter elmondta: a kormány kétszer is támogatást nyújtott ahhoz, hogy megvalósuljon az épület felújítása. A képviselő emlékeztetett rá: egyes történelmi források szerint jövőre lesz 750 éve annak, hogy először említették írásban a település nevét. Erre az évfordulóra így már egy megszépült önkormányzati intézménnyel gyarapodott a falu. - Azt kívánom, hogy az itt folyó munka szolgálja az embereket a jövőben is - mondta a képviselő, aki egyúttal kiemelte a polgármester és a képviselő-testület munkájának fontosságát. - Arra biztatom a söpteieket, hogy továbbra is őrizzék meg a helyi összefogást - zárta gondolatait Ágh Péter. A beszédet követően átvágták a nemzeti színű szalagot, majd birtokba vették az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!