Sorokpolány

2017.03.03. 17:12

Egyre több a közös program

Sorokpolány - Szombathelytől 12 kilométerre található Sorokpolány, az alig több mint 800 lelket számláló kis falu, amely a Sorok-patak partjánál fekszik.

Vas Népe

Kis falunk életét igyekszünk színessé varázsolni különböző programokkal és hagyományőrző rendezvényekkel. Ilyenek például a nő- vagy a gyermeknap, amelyen óvodások és iskolások segítenek a májusfa kitáncolásában is. Falunapon gulyásfőző versenyt rendezünk. Ősszel szüreti felvonulást tartunk, ahol feldíszített traktorokkal, hagyományőrző ruhákban a lakosok végigvonulnak a falun. Télen idősek napja, adventi gyertyagyújtás színesíti a programot, a Mikulásünnepségen minden gyermek ajándékot kap. Betlehemet állítunk összefogással, falukarácsonykor az otthonról hozott díszekkel szépítjük a falu fáját.

A legtöbb rendezvényen gyerekek szerepelnek műsoraikkal, a szervező pedig a helyi lakosokból álló Meglepetés Színtársulat és a Sorokpolányi Szivárvány Asszonyklub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!