Sport

2006.07.17. 11:56

Tárgyalás(ok)ra várva (2004.11.03)

<p align="justify"><strong>Szombathely (he) - Mint már hírt adtunk róla, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöksége lesz az a fellebbviteli testület, amely az olimpiai aranyérmétől doppingvétség miatt megfosztott két szombathelyi dobóatléta fellebbezését hivatott elbírálni.</strong></p>

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A MASZ fegyelmi bizottsága kétéves eltiltással sújtotta Annus Adriánt és Fazekas Róbertet is. Az atlétákat és további tanúkat november 10-én hallgatja meg az elnökség. 

Egy-két lépéssel előbbre jutottunk a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntése elleni perben is. Mint a két sportoló ügyvédje, dr. Eva Maria Barki elmondta, beadta a lausanne-i Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) a periratokat, most a NOB-on a sor. Fazekas esetében már meg is jött a válasz, Annus ügyében azonban hosszabb, egy hónapos határidőt kért az olimpiai testület. A három-három bíró csak azután dönt a tárgyalás időpontjáról, ha minden szükséges irat beérkezik a felektől. (Mind a felperes, mind az alperes választhatott egy-egy bírót, az elnököt pedig a sportdöntőbíróság adja.) 

Mind Fazekas Róbert, mind Annus Adrián egy osztrák bírót nevezett meg, a NOB a diszkoszvetőnél német, a kalapácsvetőnél angol bírót jelölt. A CAS döntőbírája Annusnál egy svájci, Fazekasnál egy olasz nemzetiségű lesz. Az ügyvédnő szerint legkorábban januárra tűzhetik ki a tárgyalást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!