Sport

2006.10.18. 02:29

Nem sikerült

Aarhus (mti) - Sem Gombás Laura, sem pedig Szarka Krisztina nem jutott tovább a keddi selejtezőből az aarhusi tornász világbajnokságon, így a magyarok számára véget ért a szombatig tartó viadal.

Mórocz Zsolt

Gombás Laurának - a Rajczy Imre SI Delfin SE-PENCOM tornászának - nem sikerült hasonlóan jól kiviteleznie talajgyakorlatát, mint ahogyan a maribori Világkupán, ahol nyert. Az első ugrássor végén leült. Felemás korláton ugyan most megcsinálta a duplaszaltós leugrást, de a gyakorlat közben kétszer is rontott. Gerendán és ugráson pedig nem volt olyan magas a kiinduló pontszáma, hogy jó gyakorlattal a mezőny hátsó harmadából előbbre léphessen. A tapasztalatszerzést jól szolgálta a vb. Rengeteget kell még fejlődnünk. Sajnos fiatal versenyzőink még hibáznak, de ahogy több rutint szereznek, akár döntősök is lehetnek - mondta Draskóczy Imre, a nők szövetségi kapitánya.

Az már eldőlt, hogy sem a jövő évi kvalifikációs vb-n, így a 2008-as olimpián sem szerepelhet magyar férfi, illetve női csapat. A 2007-es stuttgarti vb-n három-három versenyzőnk indulhat, akik egyénileg szerezhetnek kvótát Pekingre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!