Sport

2007.07.13. 02:27

Ma már meccsek strandkosárban

Körmend (nzs) - Hétvégén rendezik a 13. Strandkosárlabda Bajnokságot a Rába-partján. Ma 16 órakor indul útjára a labda, egészen vasárnap 17 óráig pattog - 22 csapat jóvoltából.

Németh Zoltán

Az esemény idén is országosnak minősül, hiszen Szegedről, Debrecenből, a Jászságból és Kecskemétről is érkeznek csapatok, sőt, egy tavaly már bemutatkozott erdélyi gárda is jelezte részvételét. Egyetlen, színtiszta lányokból álló csapat nevezett, őket a népes szabadidős kategóriába sorolták be a szervezők, amelyben 20 együttes küzd majd az értékes díjakért. A profi játékosokat felvonultató kategóriában ezúttal két gárda adta le nevezését, ők két győzelemig küzdenek majd egymással. A hétvégi programot kiegészítő műsorok is színesítik, bemutatót tartanak az Olcsai iskola ifjú kötélugrói és a Black Angels Tánciskola jazzbalettes növendékei. Az esemény sztárvendége Sterbencz Tamás, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára lesz, aki vasárnap érkezik Körmendre. A sajátos, rábaparti szabályok szerint, játékvezető felügyelete mellett zajló mérkőzések mellett bárki benevezhet a dobóversenybe. Az előrejelzések szerint a hétvégén igazi nyári idő várható, így minden adott ahhoz, hogy mindenki jól érezhesse magát a legendás döngölt talajú pálya környékén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!