Sport

2007.07.12. 02:23

Öt karatés medália a nemzetközi versenyről

Zalaegerszeg (vas) - A XVII. Nemzetközi Sendo-Ryu Karate Versenyen Vas megyét a Leo Karate-do SE képviselte három tanítvánnyal.

Vastag Nándor

A zalaegerszegi viadalt WKF szabályrendszerben bonyolították le úgy, hogy minden korosztályban körmérközések rendeztek az indulók létszámától függetlenül, ami rendkívül hosszúvá és fárasztóvá tette a versenyt. A szombathelyi egyesület három indulója a mintegy 120 fős horvát, osztrák és román sportolót felvonultató mezőnyben remekül szerepelt, összesen öt érmet gyűjtött. Bene Zoltán a 10-11 éves kategóriában formagyakorlatban - kata - meglepetésre a harmadik helyet szerezte meg. Az ő szereplése azért is figyelemre méltó, mert a legalacsonyabb övfokozatú karatés volt korosztályában, ám ennek ellenére mégis dobogó legalsó fokára tudott lépni. A lányoknál a 13-14 évesek között Gál Enikő katában és kumitéban is magabiztosan teljesített, így teljesen megérdemelten veretlenül nyerte meg az aranyérmet. A 16-17 éveseknél Németh Zsuzsanna formagyakorlatban fölényesen győzött. Küzdelemben azonban nem adták könnyedén számára a sikert. Román ellenfeléhez hasonlóan könnyedén hozta a mérkőzéseket, majd a mindent eldöntő összecsapásban hatalmas küzdelemben egy ponttal bizonyult jobbnak riválisánál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!