Sport

2007.09.07. 02:26

A paralimpiáért

Nyíregyháza (he) - Ma 17 órától az Európa-bajnokság döntőjébe jutásért játszik a csoportjában második helyen záró magyar ülőröplabda-válogatott.

Horváth Erika

Nagyszerűen menetel a nyíregyházi ülőröplabda Európa-bajnokságon a Sprint SC-s Dominek Györgyöt is soraiban tudó magyar férfi válogatott. A keddi nyitónapon 3:0-ra győzte le Görögország együttesét, szerdán délelőtt hasonlóan könnyedén 3:0-ra (6, 5, 5) Nagy-Britanniát. Aztán a legnagyobb téttel bíró csoportmeccs következett - a horvátok ellen. Óriási küzdelem után a magyarok bizonyultak jobbnak 3:2 (-14, 18, 18, -25, 13) arányban, ezzel nagy lépést tettek a négy közé jutás felé. Tegnap a paralimpiai és világbajnok Bosznia-Hercegovina ellen nem volt esély - 0:3 (-10, -8, -16), de Lettország csapatát ismét csak 3:0-ra (18, 17, 12) győzték le a mieink, így csoportmásodikként bejutottak az elődöntőbe. A magyar csapat mai ellenfele Oroszország lesz. A tét óriási: nemcsak a döntőbe, hanem a jövő évi pekingi paralimpiára jutás is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!