Sport

2008.05.29. 02:29

Bemutatkoztak a vasi Harcosok

Szombathely (gz) - Nem játszott alárendelt szerepet, de pontatlan támadásszövése miatt becsületpontra így sem futotta a Szombathely Fighters erejéből az első hazai bajnokiján.

Gergácz Zoltán

A harmadik szezonját kezdő Pécs ellen meglepően szépszámú közönség előtt mutatkoztak be hazai pályán a szombathelyi Harcosok. Az első negyedben a vasiak egyenrangú partnerek voltak, a másodikban aztán jött két pécsi touchdown (0:12), ráadásul a Fighters első számú irányítója, Krizsán meg is sérült. A mérkőzés második felére eleredt az eső, de a közönség nem tágított. Újabb két vendég touchdown, valamint egy eredményes rúgás után alakult ki a végeredmény.

Az hamar kiderült, hogy sokkal rutinosabb a vendégcsapat. A szombathelyiek főleg támadásban (offense) hibáztak sokat, így a sorokat cserélő gárdánál nagy nyomás hárult a védekező (defense) Harcosokra. A hazai csapatnak - Számedli Richárd, Gálos Márk, Tatár Sándor, Szabó Attila, Horváth Zoltán jóvoltából - csak felvillanásai voltak, így a becsületponttal is adós maradt. Ennek ellenére lelkes szurkolótábora végig kitartott. Törvényszerű volt, hogy fejet kell hajtaniuk a nagyobb tudás előtt, ám lelkesedésükért és a sportág vasi meghonosításáért mindenképpen dicséretet érdemelnek. A szünetekben a Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Club táncosai szórakoztatták a közönséget. A szervezőket dicséri, hogy volt minden, ami a kellemes időtöltéshez ilyenkor szükséges. Még a sportág őshazájára utalva amerikai hot dog is. - Pontszerzők: Osztopáni, Lendvai, Császár, Vidra 6-6, Horváth.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!