Sport

2008.10.28. 03:29

Terepduatlon MEFOB

<b>Piliscsaba</b> - A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának a hallgatója, Spilák Tamás kiválóan szerepelt a terepduatlon bajnokságon, illetve a MEFOB-on.

Vastag Nándor

A kettős rendezvénynek a Pázmány Péter Egyetem adott otthont nagyon rossz, hideg és szeles időben, ráadásul a sok eső miatt a pálya sárossá, csúszóssá vált. A szervezők a kedvezőtlen körülmények miatt ugyan rövidítettek a távokon, de így is meglehetősen nehéz terepen zajlott a verseny: először 6,5 kilométeres futást kellett teljesíteniük a résztvevőknek mintegy 400 méteres szintkülönbséggel, majd 14 km kerékpározás várt az indulókra 700 m-es szintkülönbséggel, és végül a megmérettetést újból 6,5 km-es futás zárta. Az NYME-SEK hallgatója, Spilák Tamás a rajt után végig az élmezőnyben futott, majd a 45 fős mezőny legjobb kerékpáros idejével felzárkózott közvetlenül az élen álló mögé. A második futás során sem szakadt le, végig a dobogóért küzdött, és összességében két kiváló eredményt ért el. A terepduatlon bajnokság felnőtt kategóriájában a negyedik helyen ért célba, míg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságban - 15 indulóból - ezüstérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!