Sport

2009.02.05. 03:29

Az élet megy tovább

<b>Szombathely </b> - Németh Pál tragikus halála után sem állt, állhatott meg az élet a Dobó SE-nél. A kalapácsvetők a mesteredző két edző fia, László és Zsolt irányításával készülnek az év feladataira.

Horváth Erika

Még három hét sem telt el a Dobópápa búcsúztatása óta; mély a gyász, nincs még itt az idő a kategorikus válaszra, döntésre. De az biztosnak tűnik, hogy Németh Pál sportbeli életművét nem hagyják veszni. A mesteredző három fiából kettő - Németh László és Németh Zsolt - edzőként jó ideje segített édesapjának. Egyelőre azt vállalták, hogy március 15-éig ketten vezetik az edzéseket, hisz feszített a program, központi felmérések, versenyek, s országos bajnokság is vár a sportolókra. Addig talán lesz elég idő vezetőkkel, s minden érintettel leülve, megbeszélve dönteni a jövőről is. Most még csak sodródnak (jól ismert érzés ez azoknál, akiknek tragédia történt a családjukban); sorakoznak a feladatok, amiket meg kell oldani - nincs idő és mód latolgatni.

A búcsúztatási szertartás másnapján Zsolt a Magyar Atlétikai Szövetség dobószakág-vezetőjeként kéthetes portugáliai edzőtáborba vitt válogatott kerettagokat, köztük öt Dobó SE-s kalapácsvetőt.

- A legkellemetlenebbel kezdem: Nickl Vandának az első hét végén haza kellett utaznia, mert elszakadt az Achillese. Pars Krisztián viszont elkezdte az edzéseket Villa Real Santo Antonióban. Igaz, két nappal korábban megjött, mert az MR-vizsgálat alapján végre sikerült megállapítani, hogy egy gyulladástól vannak hasizompanaszai. Bízom benne, hogy a lokális injekció és a néhány napos pihenő után már folyamatosan tud dolgozni - mondta Németh Zsolt. - Németh Kristóf - akinek az edzőtábor előtt két héttel porcot távolítottak el a térdéből, a második hét végére már közel teljes értékű edzésmunkát végzett. A két junior, Szabó Dániel és Ozorai Jenny is keményen, nagyon jól dolgozott. Úgy érzem, a versenyzők vevők a munkára, és bizonyítani akarnak. Az edzőtábor elérte tehát a célját még akkor is, ha most ítéletidő volt az Ibériai-félszigeten, s a megszokott 20 Celsius feletti hőmérséklet helyett csak 14-15 fokban edzettünk.

Míg Zsolt Portugáliában volt, Laci a fiatalokkal itthon dolgozott.

- Az alapszabályok nem változtak, továbbra is rendnek kell lenni, és keményen dolgozni, hogy elérhessék a céljaikat. Én is úgy érzem, hogy pörögnek a gyerekek, szívesen és jól edzenek.

A két edző elárulta, hogy közösen készítik az edzésterveket, s főállásuk mellett - akár egymást váltva - igyekeznek megfelelni a kihívásnak a dobópályán is.

- Egy dologban viszont rettenetesen el vagyunk maradva - mondta László. - Apu olyan részletes adminisztrációt vezetett a sportolókról és a klubról, aminek a megismerése, folytatása hihetetlen nagy feladat. Ehhez valószínűleg erősítést kell kérnünk.

- Most leginkább türelemre van szükség; mind a versenyzőktől, mind magunktól, de a közvéleménytől is - kérte Németh Zsolt, aztán akárcsak néhány hete még édesapja, sorolta a kalapácsvetőknek a dobásoknál elkövetett hibákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!