Sport

2009.03.10. 03:29

Továbbra is negyedik a Haladás-Szova VSE NB I-es sakkcsapata

<b>Budapest</b> - Továbbra is tartja előkelő, 4. helyét a Haladás-Szova VSE NB I-es sakkcsapata. Legutóbb, több éljátékosukat is nélkülözve a BEAC ellen értek el 6:6-os döntetlent.

Gergácz Zoltán

BEAC-Haladás-Szova VSE 6:6. - Budapest, NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés. A csoport 9. helyén álló hazaiak a fordulók óta a 4. helyről el nem mozdítható vasi gárdát fogadták. Mindkét együttesből több alapember hiányzott. A Haladásból a légiósok mellett többbek között az éltáblás Héra Imre, aki a budvai egyéni Eb-n indult. Ennek ellenére szembetűnő volt: az első hat tábla mindegyikén a vasiak voltak fölényben 50-100 Élő-ponttal, ám ez az eredményességben nem realizálódott.

A szombathelyi gárdából az első hat táblán játszók közül egyedül a második élvonalbeli mérkőzésén szóhoz jutó és második győzelmét arató Sipos István vitézkedett, méghozzá sötéttel. A megnyitástól kezdve végig jobban állt, majd a gyalogelőnyös végjátékát az ellenkező színű futók ellenére is teljes pontra tudta váltani. A másik győzelmet Hittér szerezte. Gabi a megnyitásban centrumgyalogot nyert, ám masszív véde- kezésre kényszerült. A figurák cseréjével sikerült anyagi előnyét megőriznie, és azt a végjátékban érvényesítenie. Nyolc táblán - kisebb-nagyobb csaták után - megosztoztak a felek a ponton. A vasi gárda - fordulókon át, mintha be lenne betonozva - két mérkőzéssel a bajnokság zárása előtt őrzi előkelő negyedik helyét a tabellán. Győzött: Sipos, Hittér. Döntetlent ért el: Németh M., Mészáros, Rigó, Tomcsányi, Csonka, Korpics, Pergel, Németh D.

A szombathelyiek legközelebb április 5-én hazai környezetben a közvetlenül előttük álló Pakssal mérkőznek, majd a közös zárófordulón, április 18-án Budapesten a Tabán lesz az ellenfelük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!