Sport

2009.04.07. 02:23

Asztalitenisz: két SZAK-os a serüdlő húszak bajnokságán

Budapest - Szarka Zsolt ötödik lett a serdülő asztaliteniszezők húszak bajnokságán.

Horváth Erika

A két SZAK-játékos nem túl jó előjelekkel készült az év egyik legnehezebb versenyére. A ranglista 7. helyén álló Szarka Zsolt egyhetes betegségből felépülve, Németh Ádám (17.) pedig elég kevés edzéssel a háta mögött lépett asztalhoz.

Szarka Zsolt Ecsekitől elszenvedett veresége után a második helyen jutott a legjobb tíz közé csoportjából. A folytatásban jórészt remekül játszott, és két, nála előrébb rangsorolt versenyzőt is le tudott győzni (Molnár, Szudi). Sőt, a későbbi második Szita ellen meccslabdái voltak. Öt győzelemmel és négy vereséggel végzett az ötödik helyen (egy győzelmen múlott a bronzérem).

Németh Ádám csoportjában egy győzelmet szerzett, így a 11-20. helyért folytathatta a küzdelmet. Ott két győzelmet és sok elszalasztott lehetőséget könyvelhetett el, végül a 18. helyen fejezte be a versenyt.

Végeredmény: 1. Lakatos Tamás (KSI SE) 9 győzelem, 2. Szita (Komló) 8, 3. Molnár (Cegléd) 6, 4. Szudi (Jászkun Volán) 5, 5. Szarka Zsolt (SZAK-Sportiskola) 5, ... 18. Németh Ádám (SZAK-Sportiskola) 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!