Sport

2009.05.22. 02:28

Két arany a kung-fu klubvilágbajnokságon

Perugia - Az olaszországi kung-fu klubvilágbajnokságon a Kondor&Controll SE versenyzője, Túri Bernadett két aranyérmet nyert.

Vastag Nándor

Az olaszországi klubvilágbajnokság formagyakorlat és küzdelem versenyszámaiban 40 ország közel 700 sportolója vett részt. A Kondor&Controll SE hatfős csapata egy sikeres főpróba, a magyar bajnokság után érkezett Perugiába, ahol Koszogovits Mihály tanítványai nem vallottak szégyent: két arany-, három ezüst- és egy bronzérmet nyertek. Világbajnoki címet Túri Bernadett szerzett - méghozzá kettőt is -, az egyiket a felnőttek pusztakezes formagyakorlatában, ahol 15 riválist utasított maga mögé. 

Túrinak - akinek tavaly nem sikerült dobogóra állnia - a fegyveres gyakorlata is jól sikerült, a második legjobbnak látták a pontozók. Korcsmár Judit szintén jól versenyzett, pusztakézben klubtársa mögött ezüstérmes lett. Bognár János 2008-ban a junior korcsoporttól két arannyal búcsúzott, de első felnőtt vb-jére sem lehet panasza, fegyverrel a harmadikként zárt a 19 induló között. Dr. Korcsmár Péternek nem sikerült az éremszerzés, mindkét formagyakorlatban az előkelő 4-8. helyen végzett. 

A serdülőknél Pintér Bálint végig nagyon koncentráltan versenyzett, így a 18 fős mezőnyben fegyverrel felállhatott a dobogó második fokára. A küzdelem (light-sanda) -60 kilós súlycsoportjában Túri Bernadett ismét aranyérmes lett, az elődöntőben német, a fináléban olasz riválisát győzte le magabiztosan és nagy fölénnyel. A felnőtteknél indult még Bogáth Dániel is, aki a -75 kilósok között a nyolcaddöntőben egy azerivel jól küzdött, de szoros meccsen 2:1-es vereséget szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!