Sport

2009.05.15. 02:29

Két vasi induló is dobogón végzett a díjlovaglóversenyen

Hidegség - A három vasi indulóból ketten is dobogós helyen végeztek az országos minősítő díjlovaglóverseny második fordulójában.

zaol.hu

A hidegségi Ilona-majorban országos díjlovagló versenyt rendeztek. A háromnapos versenyre erős mezőny jött össze, miután a szövetségi kapitány felkészítő és minősítő versenynek írta elő a válogatott kerettagok számára. A legjobb honi lovasokon kívül osztrák, német és észt versenyzők is indultak. A legismertebb közülük az olimpiát is megjárt osztrák Stefan Peter volt, aki három lóval érkezett.

Megyénket három lovas, Kóger Judit, Pintérné Molnár Szilvia és Szokola Csaba képviselte. Kóger a jó adottságú, de nehéz lovaglású Lorddal indult az előkészítő és alapfokú számokban. Ez volt első országos versenye. Az elért 55 százalékos teljesítmény biztató. Pintérné Molnár Szilvia a fiatal Vándorral - a nyitónapi L-ben mutatott gyenge teljesítményétől eltekintve - egyenletesen, jól szerepelt. Nagy előrelépés, hogy a rossz program után összeszedte magát, és akár az összetett verseny győztese is lehetett volna. Az alapfokú feladatokban 61,77 százalékos teljesítménnyel a 2., összesítésben 3., másnap két harmadik, a zárónapon 1. és 2. helyezést ért el. A könnyűosztályú feladatokban a pénteki rövidzárlat után szombaton két harmadik helyezést szerzett, míg vasárnap szoros versenyben 6. lett úgy, hogy a 2. és a 6. helyezett között mindössze 0,6 volt a különbség. Szokola fiatal lovával, Művésszel próbált szerencsét. A fiatal mén mindhárom nap fölényesen, imponáló teljesítménnyel utasította maga mögé a mezőnyt - az A4-et kivéve végig 68 százalék fölött volt.

Carnevállal a Világkupára való felkészülés jegyében a válogatott kerettagok részére kötelező Nagydíj versenyszámokban indult. Bár egy-egy apróbb hiba valamennyi versenynapon becsúszott, legjobb magyarként egy észt versenyző mögött a második helyen végzett. A zenés kűrben szintén második lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!