Sport

2009.06.12. 02:26

Beke nyerte a szabadon repülő modellek jubileumi versenyét

Szombathely (gz) - A szabadon repülő modellek jubileumi, 10. nyílt megyebajnokságán a vasiak közül Beke András szerepelt a legjobban: megnyerte kategóriáját.

Gergácz Zoltán

Az F1H kategóriában a 220 grammnál nem kisebb, de 18 négyzetdeciméternél nem nagyobb modellt 50 m-es zsinórral húzzák fel a levegőbe, és a leoldástól számítva 120 mp-ig mérik a repülési időt. A serdülőknél három, az ifjúságiaknál és a felnőtteknél öt start van. A legfiatalabb induló - 10 évével - a szombathelyi Martin Benjamin volt. A jó időnek köszönhetően szép eredmények születtek. A serdülőknél hét, az ifiknél egy, a felnőtteknél négy indulónak sikerült maximumot produkálnia. A holtverseny csak második nekifutásra dőlt el. A vasi indulók közül kiemelkedett Beke András teljesítménye, aki meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt.

Végeredmény, serdülő: 1. Jakosa Csaba (Zalaegerszeg), 2. Bodorkós Barnabás (Szombathely), 3. Martin Benjamin (Szombathely). Ifjúsági: 1. Beke András (Szombathely), 2. Tóth Roland (Várpalota), 3. Erős Gábor (Ajka). Felnőtt: 1. Pete Balázs (Zalaegerszeg), 2. Horváth Tamás (Herend), 3. Németh Gergely (Szombathely). A serdülők csapatversenyét Szombathely nyerte, a fiatalok felkészítői: Horváth Ferenc és dr. Németh László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!