Sport

2009.06.12. 02:29

Harcsa eligazolt: az MTK-ban folytatja a válogatott ökölvívó

Szombathely, Budapest - A Haladás Boksz Club és Harcsa Norbert kapcsolata jól indult, ám alig egy év után vége szakadt: a válogatott öklöző az MTK-ban folytatja a pályafutását.

Vastag Nándor

- Nem voltak megfelelőek a kesztyűpartnerek, és túlságosan elfoglalt volt Józsi, a szombathelyi egyesület dolgai is lekötötték - mondta a 21 éves bokszoló. - Nem éreztem elég jónak a felkészülést; világbajnok akarok lenni, de úgy érzem, ez heti két edzéssel nem megy. A közös munka elején ugyan jöttek az eredmények, de igazi tüzet mégsem láttam az edzőmben. Összességében jól éreztem magam szombathelyi színekben, és nem így akartam elválni, de az érdekeimet képviselnem kell.

- A szakmai felkészüléssel nem volt gond, de mással se - fogalmazott határozottan Zámbó József. - Sőt, mivel jó kapcsolatban voltam a szövetségi kapitánnyal, dr. Kovács Lászlóval, így a külön edzéseire is bemehettünk, ahol többek között a Vasas versenyzői is ott voltak, tehát a kesztyűpartnerekre nem lehet panasz. Úgy érzem, kihoztam belőle a jó formát, de ezt az eredmények is jól mutatják. A váltás oka pedig családi problémákban keresendő - szakembernek kell irányítani az edzéseket, nem kívülállóknak. A budapesti munka azért nem áll meg, a versenyzők közül kiemelkedik Rácz Sándor, aki korábban világbajnokságon is járt. Vele először a magyar bajnokságon akarok nagy eredményt elérni. A szombathelyiek közül nagy reménység a juniorkorú, 18 éves Nyári Bálint és Fritz Gábor - előbbi 75, utóbbi 48 kilós versenyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!