Sport

2009.06.23. 02:29

Nyomás alatt pörgött fel a magyar kézilabda-válogatott

Szombathely - Nehezebben a vártnál, de kijutott a januári ausztriai Európa-bajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott. A mieinket a harmadik kalapból sorsolják majd, az biztos, hogy Császár Gáborék Bécsújhelyen játsszák csoportmérkőzéseiket a 2010-es ausztriai kontinenstornán. Íme a mezőny és a helyszínek.

Vastag Nándor

Két héttel ezelőtt a magyar válogatott úgy érkezett Szombathelyre, hogy a szlovákok legyőzésével biztosítja helyét a január 19-31-ei Eb-n. Az örömünnep elmaradt, az Arena Savariában rossz játékkal 30:29-re kikaptak kéziseink. A folytatásban Horvátországban is vereséget szenvedtünk (25:26), majd simán vertük Békéscsabán a görögöket (32:19), így vasárnap ki-ki meccset kellett játszani Szlovákiában a továbbjutásért. Nagyon szoros csatára volt kilátás, ám a mieink hihetetlenül jól teljesítettek, és esélyt sem adtak riválisuknak a győzelemre (30:19).

- Ahogy jöttek a mérkőzések, úgy lendültünk egyre jobb formába - fogalmazott a nemzeti csapat vasi tagja, Császár Gábor, aki négy góllal és jó játékkal vette ki részét a szlovákok legyőzéséből. - Hosszú szezon van mögöttünk, többen is nagyon fáradtan érkeztünk a válogatott összetartásra, ráadásul Marian Cozma borzasztó tragédiája is megnehezítette az évet. A tét növekedésével azonban egyre javult a játékunk - úgy látszik, nyomásra volt szükségünk, hogy felvegyük a ritmust. A szlovákok láthatóan nem bírták elviselni az esélyesség terhét, de persze az is kellett a sikerhez, hogy nálunk mindenki egyformán és nagyon akarta a győzelmet. Bebizonyítottuk, hogy ott a helyünk az Európa-bajnokságon. Mivel az Eb-selejtezők előtt majd egy hónapot hagytam ki tétmeccs nélkül, így nekem is idő kellett, mire formába lendültem, és a lövéseim is olyanok lettek, amilyennek szerettem volna - folytatta az irányító. - De nem panaszkodhatom, összességében élveztem a játékot, és egy nagyon jó társaság tagja lehettem. Egyedül a szombathelyi meccset sajnálom, borzasztó volt az a vereség.

Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) játssza csoportmérkőzéseit a magyar férfi kézilabda-válogatott a január 19. és 31. közötti ausztriai Európa-bajnokságon.

A szervezők hétfőn jelentették be, hogy a 16 csapat közül a horvátok Grazban, a németek Innsbruckban, a rendező osztrákok Linzben, míg a magyarok Bécsújhelyen lépnek pályára, noha a csoportsorsolás csak szerdán lesz. Ebből az is következik, hogy Hajdu János szövetségi kapitány együttese a legerősebb kalapból a dán vagy a francia alakulatot kapja, és a horvát, valamint a német együttes nem lehet riválisa az első szakaszban.

A 2010-es férfi Európa-bajnokság (2010. január 19-31.) résztvevői:
Ausztria (házigazda), Dánia (címvédő), Csehország, Franciaország, Horvátország, Izland, Lengyelország, Magyarország, Németország, Norvégia, Oroszország, Spanyolország, Svédország, Szerbia, Szlovénia, Ukrajna.

Az Eb-helyszínek: Bécsújhely (csoportmérkőzések), Graz (csoportmérkőzések), Linz (csoportmérkőzések), Innsbruck (csoportmérkőzések, középdöntő), Bécs (középdöntő, helyosztók)

A sorsolást szerdán 19 órakor tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!