Sport

2009.06.04. 09:16

Ölbő: közel a bajnoki cím

Ölbő - Két hete vezeti a tabellát a megyei II. osztály Sárvári-csoportjában az Ölbő labdarúgócsapata. Két fordulóval a pontvadászat zárása előtt Pados János együttesének így a saját kezében van a sorsa. A hétvégén mindjárt egy nehéz meccs, a Kenyeri elleni idegenbeli rangadó vár a gárdára.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az Ölbő az élen zárta az őszi idényt. A tavaszt azonban gyengén kezdte az együttes, becsúszott néhány hiba, így kénytelen volt lemondani a listavezetői szerepkörröl. Két hete azonban ismét az Ölbő nevével kezdődik a Sárvári-csoport tabellája. Két fordulóval a bajnoki zárás előtt ez mindenképpen bíztató. Ám meglehetősen szoros az élboly: 1. Ölbő 51 pont, 2. Csénye 50, 3. Szeleste 48, 4. Kenyeri 46.

- Szerencsére még időben kijöttünk a hullámvölgyből - fogalmazott az Ölbő trénere, a rutinos Pados János. - Olyannyira összerázódott a gárda, hogy néhány hete az abszolút bajnokesélyesnek kikiáltott Csényét állítottuk meg idegenben (1:1), két hete pedig ismét mi állunk a tabella élén. A lényeg az, hogy a saját kezünkben van a sorsonk, a hátralévő két fordulóban csak magunkra kell ügyelnünk. Egyébként szerintem vasánap eldől a sorsunk: Kenyeiben lépünk pályára, ha nyerünk, akkor már senki nem veheti el tőlünk az aranyérmet - az utolsó fordulóban ugyanis a tavaszal gyengélkedő Rábasömjént fogadjuk. Ha viszont kikapunk, akkor a Csénye valószínüleg megelőz minket - a Rábasömjént fogadja hétvégén -, és begyűjti a bajnoki címet.

- Felszabadultan lépünk pályára Kenyeriben, ráadásul teljes kerettel, sérültünk, eltiltottunk nincs - folytatta a lassan a 69. életévébe lépő tréner. - A célkitűzésünk az volt, hogy dobogón zárjuk a szezont, az aranyérem már csak ráadás lenne. Ugyanakkor képesnek tartom a társaságot a bajnoki cím megszerzésére. Együtt van a gárda, jó a hangulat az öltözőben, több fiatal futballistánk van, és sok helyi labdarúgónk. Jó a fiatal-öreg, hazai-légiós arány. Magam is reménykedem az aranyéremben. Már 52 éve dolgozom a klub mellett különböző beosztásokban, jó lenne a legfényesebb éremmel búcsúzni - a trénerkedést ugyanis szeretném befejezni.

Az edző tehát úgy véli, vasárnap eldől a bajnoki cím sorsa a Sárvári-csoportban. Csak emlékeztetőül az élboly hétvégi párosítása: Kenyeri-Ölbő, Rábasömjén-Csénye, Szeleste-Uraiújfalu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!