Sport

2009.06.16. 08:13

Ölbő: megyei I., vagy megyei II.?

Az Ölbő labdarúgócsapata nyerte meg a bajnokságot a megyei II. osztály Sárvári-csoportjában. A klub vezetői még nem döntötték el, hogy jövőre melyik osztályban állnak rajthoz. Elképzelhető, hogy az Ölbő vállalja a megyei I. osztályt, de a második vonalnak nagyobb a realitása.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az Ölbő (57 pont) nagy csatában szorította a Sárvári-csoport dobogójának második fokára a Csényét (56 pont). Az aranyérmet már megünnepelte a falu, most azonban azt kell eldönteniük az illetékeseknek, hogy a klub válllaja-e a szereplést a megyei I. osztályban. Napokon belül megszületik a döntés.

- Nagyon szép, igazán emlékezetes idény van mögöttünk - fogalmazott az Ölbő rutinos, 59 esztendős trénere, Pados János. - Rászolgált a csapatom az elsőségre, büszke vagyok a fiúkra. Az utolsó mérkőzés után folyt a pezsgő a pályán, az öltőzőben, óriásit ünnepeltünk, igazán szép, emlékezetes élményekkel gazdagodtam. Most azonban már az előttünk álló feladatokra kell koncentrálnunk. Utoljára az 1995/1996-os idényben szerepelhettünk a megyei I. osztályban, most pedig ismét itt a lehetőség. Ugyanakkora bizonytalanba nem szabad belevágni, csak akkor váltunk osztályt, ha az anyagiak ezt lehetővé teszik. Éppen ezért a napokban összeülünk, tanácsozunk. Tárgyalnak egymással a polgármesterei hivatal munkatársai, a klubvezetők, a szponzorok. Napokon belül pont kerül az ügy végére. Jómagam egyébként szívesen kipróbálnám a csapatomat a megyei I. osztályban, és a focistáim is az osztályváltás lázában égnek. Ugyanakkor mindenki, az egész falu tisztában van azzal, hogy az anyagi lehetőségeink behatároltak. Reálisan szemlélve talán 20-30 százalék esélyt látok a megyei I. osztára, az inkább elképzelhető, hogy marad a megyei II. De ugye a remény hal meg utoljára...

- A játékoskeret azonban együtt marad akkor is, ha nem vállaljuk a megyei I. osztályt - folytatta Pados János. - Egyedül a 42 estendős Fehér Ervin gondolkodik azon, hogy felhagy a labdarúgással. Én sajnálnám, hiszen kora ellenére Ervin a csapatunk egyik leghasznosabb játékosa volt a mögöttünk hagyott szezonban. Nekem sem ártana egy kis pihenő, hiszem már 17 éves korom óta szolgálom a klubot a legkülönfélébb beosztásokban: voltam már labdarúgó, gondnok, szakosztályvezető, edző. Ám nagyon jó érzés bajnokcsapat trénerének lenni, nehéz lesz elszakadni a fiúktól. Mindenesetre néhány nap alatt minden nyitott kérdésre meglesz a válasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!