Sport

2009.07.03. 02:29

Murván száguldanak: Magyar Miklós és Budai Csaba a Veszprém-ralin

Veszprém - Másfél hónapos szünet után folytatódik a rali országos bajnokság, melynek mezőnye - benne két vasi sofőrrel - Veszprémben és környékén száguld.

Vastag Nándor

A 90 fős mezőnyben két vasi sofőr is rajthoz áll, mindketten az N-csoportban és az N2-es géposztályban egy Suzuki Swifttel. A szombathelyi Magyar Miklós (Magyar Autó- és Motorsport SE) eddig az ob mindhárom versenyén nyert az N2-ben, így toronymagasan vezet a pontversenyben.

- Előnyben vagyok a többiekkel szemben, mert vezetem a bajnokságot - mondta Magyar Miklós, akinek segítője Budai Annamária lesz. - Ezért még gondolkodunk, hogy erősen kezdjünk és győzelemre menjünk, vagy óvatosságra törekedjünk. De az is befolyásoló tényező, hogy a murvás pályákon az autó mennyire bírja a terhelést - úgy gondolom, a taktika legkésőbb a második gyorson eldől. Persze azt nem szeretnénk, ha kiesnénk, a cél mindenképpen a pontszerzés.

A szombathelyi Budai Csaba (Tenkes Rallye Team SE) május közepén, a Salgó-ralin egy N2-s negyedik hellyel debütált a rali élvonalában.

- Tetszenek a murvás pályák, de nehezebb versenyre számítok, mint legutóbb - fogalmazott Budai Csaba, akinek Bakos Dávid navigál. - Durva az út, tele szikladarabokkal, ami nagyon veszélyes. A hétközi pályabejáráson például hármas defektet is kaptam. Ezért nem helyezésre, hanem biztonságra megyünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!