Sport

2009.07.18. 02:28

Savanyú is befejezte

Kaunas - Savanyú Péter 50,47 méteres eredménnyel fejezte be szereplését az U23-as atlétikai Európa-bajnokság férfi diszkoszvető selejtezőjében. Ma a kalapácsvető Németh Kristóf lép dobókörbe.

Horváth Erika

Császár Katalin után Vida József másik diszkoszvető tanítványa, Savanyú Péter is megtette a magáét a litvániai U23-as atlétikai Európa-bajnokságon. A 24 fős férfimezőnyben az 55,39 méteres egyéni csúcsával a 23. helyén jegyezték a nevezési listán. A selejtezőben a döntőbe biztosan kvalifikáló 57 méteres szintet összesen öten dobták meg. A további legjobb eredményt elérők közül még heten kerülhettek a fináléba, az utolsó 54,16 méterrel. Savanyú Péter azon három dobó közé tartozott, akinek az A-csoportban a három kísérlete érvényes volt. De a legnagyobbal, a másodikra elért 50,47 méterrel nem juthatott tovább - összesítésben nála két jobb egyéni csúccsal rendelkezőt megelőzve a 21. helyen zárta az Eb-t.

A kaunasi utánpótlás Európa-bajnokságon ma lép dobókörbe a harmadik Vas megyei versenyző, Németh Kristóf. A férfi kalapácsvetők selejtezőit 9 és 10.10-kor rendezik. A Dobó SE versenyzőjének idei 71,09 méteres legjobbja nyolcadik a nevezési listán, van tehát esély a vasárnap magyar idő szerint 12 órakor kezdődő döntőbe jutásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!