Sport

2009.07.11. 02:29

Siker a Világkupán

Brno (gz) - Jól szerepelt a magyar válogatott díjlovas triója a Csehországban megrendezett Világkupa soros fordulójában.

Gergácz Zoltán

Jó passzban van a válogatott körmendi díjlovas, Szokola Csaba. Egy héttel ezelőtt a lipicai Világkupa-fordulón bizonyított: élete eddigi legjobb teljesítményével a döntőbe verekedte magát. Most erre is rátett egy lapáttal: nemcsak döntőbe jutott, de legjobb magyarként az előkelő 5. helyen végzett, ami újabb nagy elismerés a fiatal vasi lovas számára.

A hagyományos, 15 éve rendezendő brnói Világkupán kilenc nemzet legjobb lovasai indultak. A háromnapos versenyen a magyar színeket az Ács Róbert, Dallos Zsófia, Szokola Csaba alkotta trió képviselte, rendkívül eredményesen. Az első napi Szent György-díjban első indulóként Carnevállal a 20 starthoz állt lovas közül 63,26 százalékos teljesítménnyel az előkelő 5. helyen végzett. Másnap az Intermediaire I-ben remek formában versenyezve és kiváló programmal szintén az 5. helyen zárt 64,5 százalékos eredménnyel. Többek közt a legjobb honi lovast, Dallos Zsófiát is megelőzve biztosan jutott a döntőbe. A fináléra megteltek a lelátók, a tv egyenes adásban közvetített. A zenés kűrben jó zeneválasztással, de a nehéz koreográfiában két apróbb hibát vétve 65 százalékos teljesítménnyel az 5. helyen zárt. Ha nincs a két baki, dobogós helyen végez, ugyanis a 3. és a 6. helyezett között nem volt egyszázaléknyi (!) különbség. Szokola Csaba ezzel a teljesítményével átlépte a nemzetközi szinten bűvös, minősítést jelentő 64 százalékot. S ami talán még ennél is lényegesebb: volt olyan, olimpián is pontozó bíró, akitől 66 százalék felettit kapott, és a második helyre rangsorolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!