Sport

2009.07.07. 02:28

Spitzmüller nyerte a Veszprém-ralit

Veszprém - A Veszprém-ralin mindkét szombathelyi versenyző jól száguldott, az N2-ben Magyar Miklós második, Budai Csaba harmadik helyen végzett.

Vastag Nándor

- A teljesen biztonságos és taktikus versenyzésre törekedtünk - mondta Magyar Miklós, a Magyar Autó- és Motorsport SE pilótája. - A minket megelőző Zagyva Lajos évek óta erre a pályára készül, és már az első szakaszon látszott, hogy nagyon gyors. A bajnoki riválisunk, Sós Nacsa Gábor viszont defektet kapott rögtön az elején, így majd három perccel vezettünk előtte. Mindezek után két dolgot kellett végiggondolnunk: vagy megpróbáljuk utolérni Lajost, vagy a biztos pontszerzésre megyünk. Utóbbit választottuk a bajnokság miatt, és elégedett is lehetek, mert növeltük előnyünket az élen. Mivel a problémás részeket jól megbeszéltük a navigátorommal, Budai Annamáriával, így semmi gondunk nem volt a verseny alatt.

- Nagyon örülök, hogy harmadik lettem, amihez egy kis szerencse is kellett - tudtuk meg a Tenkes Rallye Team színeiben versenyző Budai Csabától. - Egy nagy ugratás után azt hittük, hogy baja lett az autónak, de megúsztuk, így a folytatásban már óvatosabban mentünk, és vigyáztunk a kocsira. Előzetesen a célba érkezést tekintettük feladatnak, a dobogóra egyáltalán nem számítottam. Ebben a navigátorom, Bakos Dávid murvás tapasztalatai sokat segítettek, de édes-apámnak és a csapatnak is sokat köszönhetek - az autó tökéletesen ment, és semmilyen technikai gondunk nem volt.

Az N2-es pontverseny állása: 1. Magyar Miklós 38 pont, 2. Sós Nacsa Gábor 25, 3. Hoffer Zsolt 19.

Az ob július 31-e és augusztus 2-a között Pécsen a Mecsek-ralival folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!