Sport

2009.07.21. 02:29

Újabb KDSE-s görkoris érmek

Tatabánya - A XVII. Turul-kupa nemzetközi gyorsasági görkorcsolya- versenyen és pályaavatón jól szerepeltek a KDSE versenyzői.

Vastag Nándor

A verseny az Alpok-Adria kupa második állomása és az újonnan épített speciális gyorsasági görkorcsolyapálya avatója is volt egyben, melyen közel 120 sportoló állt rajthoz az amatőrök és a profik mezőnyében. A népes, német, osztrák, szlovén, cseh, lengyel és horvát versenyzőket felvonultató kétnapos viadalon a Korcsolyázó Diáksport Egyesület képviselői is jól szerepeltek. Varga Jenő és Lajos Zsolt tanítványai közül a profik 1994-95-ös születésű mezőnyében Molnár Márk aranyérmet szerzett az összetettben. Az 1998-99-esek között Bejczi Botond, míg a 2002-ben és később születetteknél Hazafi Ádám nagyon közel volt a győzelemhez, de végül meg kellett elégedniük az előkelő második hellyel. Az amatőröknél a 2000-01-es korosztályban Kopácsi Martin nyert, az 1998-99-eseknél Horváth Tamás bronzérmes lett. A váltóversenyben vegyes csapatok álltak rajthoz. Bejczi Botond és Kovács Máté egy német társsal korcsoportjában a dobogó második fokára állhatott fel, az 1992-93-asok mezőnyében Kollár Anna két szlovén lánnyal közösen bronzérmet szerzett.

- Nagyon jól szervezett, színvonalas versenyen vettünk részt - értékelt Lajos Zsolt. - Azonban csak remélni tudom, hogy nem kerülünk nagy hátrányba riválisainkhoz képest. A tatabányaiakon kívül a jászberényiek és a szegediek sem kézi- vagy kosárlabdapályán készülnek, hanem speciális görkorcsolya- pályán, ami azért sokkal előnyösebb. A versenyzőink teljesítményével összességében elégedett voltam, főleg a fiatalokkal - folytatta a tréner. - Eb-indulóink közül Annának ezúttal nem jött ki a lépés, az egyéni összetettben csak ötödik lett. Felkészülését betegség hátráltatta, így még javulnia kell. Márknak Nagy Dorinához hasonlóan pihenőt akartam adni, de ő mindenképpen indulni akart, és hozta is a formáját.

Több versenyen most nem indulnak a szombathelyiek, a belgiumi (Oostend), július 29. és augusztus 7. között rendezendő korosztályos Európa-bajnokságra edzésekkel han- golnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!