Sport

2009.07.28. 09:22

Visszalépett a perenyei focicsapat a megyei II-től

Perenye - A tavalyi szezont még a megyei II. osztály Szombathely-csoportjában töltötte a Perenye labdarúgócsapata. A gárda nem esett ki a megyei II-ből, mégis a járásiban kezdi meg a 2009/2010-es szezont. Az ok egyszerű: anyagi problémákkal közd a klub.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Perenye három éve folyamatosan tagja a megyei II. osztály Szombathely-csoportjának. A gárda rendre a középmezőnyhöz tartozott, mindig elkerülte a kiesést. A tavalyi szezont például a 13. helyen zárta (8 győzelem, 4 döntetlen, 18 vereség, 28 pont) a 16 csapatot felvonultató mezőnyben. Most nyáron azonban, anyagi gondok miatt a Perenye "csak" a megyei III. osztályba (Nyugat) adta le a nevezését.

- Egyre nehezebb anyagi helyzetbe kerültünk, így költségtakarékossági okokból inkább az alacsonyabb osztályt választottuk - sóhajtott gondterhelten Guttmann József, szakosztályvezető. - Sajnos az önkormányzat nem érzi igazán magáénak a csapatot, csak minimális támogatást kapunk a hivataltól. Szerencsére eddig volt egy szponzorunk, az Alpok-Holding, amely minden évben befizette nekünk a nevezési díjat és a játékengedélyeket. Ám úgy tűnik, hogy a jövőben a támogatónk is egyre kevesebbet áldoz a focira... Helyi szponzorunk nem volt, eddig a jegybevételekből és a büfé hasznából tartottuk el magunkat, ebből fizettük a bírókat, ám sajnos egyre kevesebben járnak mecsre, rossz időben, esőben, hóban pedig alig van nézőnk - így sokszor kellett saját zsebbe nyúlni. Ennek sajnos már nem volt értelme.

- Amint a fiúk megtudták, hogy a megyei III-ban nevezünk, a csapat nagy része távozott - folytatta Guttmann József. - Az önkormányzat eddig arra hivatkozva nem adott pénzt, hogy sok az idegen a csapatban. Most a gárda 90 százalékát perenyei fiatalok alkotják, hiszen a tavalyi ifi csapatra építjük az idei keretünket. Ezután kíváncsian várom, vajon megváltozik-e a hivatal hozzáállása, adakozási kedve? Ugyanakkor azért szeretnénk erősíteni, három futballistával állunk tárgyalásba - majd meglátjuk, hogy ebből mi sül ki. Ha az erősítések sikerülnek, akkor dobogós reményekkel vágunk neki a szezonnak, ha nem, akkor a középmezőnyt célozzuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!