Sport

2009.09.05. 02:26

A Mátrában zárták a Maraton-sorozatot

Mátrafüred (gz) - A Mountain Bike TOP Maraton versenysorozat negyedik, egyben zárófutamán 1554 bringás - nemzetközi mezőny - vágott neki a három táv leküzdésének.

Gergácz Zoltán

A mountain bike-osok országos TOP Maraton versenysorozatának negyedik állomása a Gepida Maraton volt, amely a Mátrafüred és Mátraháza között található sástói Oxygén Adrenalin Parkból rajtolt. A zárófutamon a három távon összesen 1554-en indultak. A teljes magyar élmezőny mellett sok szlovák, osztrák és román bringás is szerencsét próbált. Népes, erős nemzetközi mezőny tette tehát próbára a tudását. Vas megyét ketten képviselték, mindketten a felnőtt mezőnyben. Veres Boglárka és Gergácz Péter (Galaxy Fitness Club) egyaránt a 30 km-es távon indult.

Az útvonalból ezúttal sem maradhatott ki a Kékestető meghódítása. A pálya talaja köves, gyökeres volt, az előző napi esőtől sárossá és csúszóssá vált, ami sok versenyzőnek okozott gondot. A terep végig tekerhető volt, ám a technikás lejtőn sok bukás és egy-két komolyabb sérülés is történt. A rövidtávon 644-en startoltak, a szintkülönbség 650 méter volt. A 40 fős női mezőnyben Veres Boglárka 1 óra 44,59 perces idővel az 5. helyen végzett. Gergácz Péter kategóriájában 96-an startoltak, a vasi versenyző ezúttal sem úszta meg bukás nélkül. A versenytáv közepén, egy egynyomsávos lejtőn előtte négyen buktak, itt még sikerült megállnia. A finisnél, egy gyökeres, technikás szakaszon - egy másik versenyzővel együtt - egy négy méter mély szakadékba csúszott. Szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúszta. A tetemes időveszteség ellenére is remekül helytállt: 1 óra 20,25 perc alatt teljesítve a távot kategóriájában 8.-ként haladt át a célvonalon, míg a 644 főt számláló rövidtávú mezőnyben a 35. helyen zárt. A ki-egyenlített erőviszonyokra jellemző, hogy a győztes és közte mindössze 9 perc volt a különbség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!