Sport

2009.09.15. 10:55

Csontrészeg oszkói drukker afférja a sorokpolányi játékossal

Oszkó - Félbeszakadt a megyei III. osztály Déli-csoportjában hétvégén az Oszkó-Sorokpolány meccs. Egy részeg oszkói drukker trappolt a pályára, a sorokpolányiak szerint viszont nem csak befutott, hanem ütött is - méghozzá az ő játékosukat. Az oszkóiak tagadják a sallert.

Pum András

Nem mindennapi jelenetnek lehettek szemtanúi hétvégén az Oszkó-Győrvár-Sorokpolány megyei III-as labdarúgó-mérkőzés nézői. Az 58. percben egy erősen illuminált állapotban lévő - magyarul csontrészeg - oszkói drukker berohant a pályára, hogy egy szabálytalanságért revansot vegyen a vendégek egyik játékosán. A hazaiak szerint a fanatikus olyannyira jó barátságba került Mr. Alkohollal, hogy nem hogy ütni, de menni is alig tudott. A vendégek viszont ragaszkodnak álláspontjukhoz, mely szerint a néző igenis megütötte egyik labdarúgójukat. Így vagy úgy, de a sorokpolányiak bevonultak az öltözőbe, ahonnan aztán már nem is voltak hajlandóak előjönni, így Busi játékvezető lefújta a meccset. A hazaiak ekkor egyébként Barbalics 18. percben szerzett góljával 1:0-ra vezettek.

- A polányiak meglehetősen ideges hangulatban futballoztak, az első félidőben három sárgát is kiosztott a játékvezető, ráadásul rengeteget veszekedtek a bíróval - jelezte Hosszú Zoltán, az oszkóiak elnöke. - A második félidő 13. percében a játékvezető lefújt egy szabálytalnságot, a vendégek jöhettek szabadrúgással. Igenám, de a bíró háta mögött a polányi focista belerúgott a mi játékosunkba, a játékvezető azonban ezt nem észlelte. Ekkor érkezett a pályára a teljesen részeg drukkerunk, aki inkább botorkált, mintsem futott, szegény alig állt a lábán. Odalépett a vendégek játékosához, de még mielőtt bármit is tehetett volna, a labdarúgó ellökte magától, amitől a drukker a gyepen kötött ki. Kis kakaskodás, dulakodás támadt, de a rendezők szinte azonnal levitték a játéktérről az illetőt. Közben a sorokpolányiak engedély nélkül bevonultak az öltözőbe, és a bíró felszólítása ellenére sem jöttek ki. Megjegyzem: ekkor már nagyon érett a második gólunk, sorra vezettük támadásainkat.

- Addig stimmel a történet, hogy az oszkói drukker befutott a pályára, de nem csak rohant, hanem meg is ütötte a játékosunkat - hangsúlyozta Hajós Tibor, a Sorokpolány elnöke. - Ezt követően labdarúgónk védekezésképpen ellökte magától a delikvenst, majd egy kis kakaskodás alakult ki. Egy-két játékosunk kijelentette, hogy ilyen körülmények között nem hajlandó folytatni a játékot, így az öltözőbe vonult a csapat. Megvártuk míg elkészül a jegyzőkönyv, majd döbbenten vettük észre, hogy a játékvezető nem rögzítette: megütötték a játékosunkat. Elindultunk a bírói öltöző felé, de a helyi rendezők nem engedtek tovább minket. Sokan utólag azt mondják, hogy folytathattuk volna a találkozót, de kérdem én: ha a bírót ütik meg ilyen helyzetben, ő vajon nem fújja le a meccset?

A játékvezetői jelentés szerint  egyébként az 58. percben egy "láthatóan részeg" hazai néző berohant a pályára. Tumultus támadt és lökdösődés kezdődött, majd a rendezők - a jegyzőkönyvben foglaltak szerint - viszonylag hamar eltávolították a magáról megfeledkező szurkolót. A vendégcsapat levonult, és  nem volt hajlandó visszatérni a pályára. A játékvezető a kötelezően előírt várakozási idő - öt perc - többszöröse után lefújták a találkozót. 

Az üggyel keddi fegyelmi napján foglalkozik a szombathelyi szövetség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!