Sport

2009.09.02. 02:27

Elkezdte a bajnokságra a felkészülést a SZoESE női kézilabdacsapata

Győr - A Szombathelyi Egyetemi SE NB I/B-s női kézilabdacsapata elkezdte a gyakorlást a 2009/2010-es idényre, és egy felkészülési tornán is szerepelt már.

Vastag Nándor

A SZoESE múlt hétfőn napi két tréninggel kezdte a felkészülést, s az alapozó hét után már egy győri négycsapatos tornán is szerepelt. Az első találkozón az ugyancsak az NB I/B Nyugati-csoportjában szereplő VKLSE Győrtől nagy küzdelemben 34:28-ra kaptak ki az egyetemisták, majd a szlovák élvonal legutóbbi kiírásában harmadik helyen végző Duslo Salától 40:20-as vereséget szenvedtek, így a torna negyedik helyén végeztek. A döntőben a szintén NB I/B-s Érd győzött a hazaiak ellen. Dr. Woth Péter, a szombathelyiek szakvezetője elmondta: a lényeg nem a helyezésen, hanem a terhelésen volt, de több taktikai variációt is gyakoroltak. A mérkőzések első félidejében a rutinos játékosok - Hofbauer Petra, Bouti Lívia, Kovács Alexandra, Jámbor Réka, Gönczöl Tünde, Horváth Dia és Szalay Szilvia - kaptak lehetőséget, míg a másodikban az ifjúsági és serdülő korú kézilabdázók léptek pályára. A vezetőedző a fiatalok teljesítményével volt elégedett. A SZoESE napi egy edzéssel folytatja a felkészülést a jövő szombati (szeptember 12.) bajnoki rajtra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!