Sport

2009.09.30. 09:05

In memoriam Kovács Imre

Szinte nesztelenül lépett ki az élők sorából, pedig szakmai sikerekben bővelkedő, mozgalmas életút áll mögötte.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Kovács Imre Vas megyében kezdte pedagógus pályafutását. Négy évtizedes tanári és sportvezetői munkájának több kiemelkedő állomásán sikeres pedagógiai tevékenysége mellett jelentős beruházások kivitelezése, így a Vépi Mezőgazdasági Szakképző Intézet sportlétesítményei - a füves labdarúgó pálya megépítése, a négysávos atlétikai pálya felújítása és a honvédelmi akadálypálya kivitelezése - fűződik a nevéhez. Mindemellett munkájának egyik legjelentősebb sportszakmai eredménye a vépi intézmény labdarúgó csapatával elért országos bajnoki cím.

1977-től a Szombathelyi Gépipari Szakközépiskola testnevelői közösségébe került. Kezdeményezésére kispályás labdarúgó, röplabda és atlétikai dobópályák létesítése mellett a megye legjobban felszerelt honvédelmi akadálypálya is felépült az iskola udvarán. Labdarúgóedzői szakértelmét a gépipari diákolimpiai csapatával elért területi bajnoki címek, s egy országos bajnokságon szerzett ezüstérem is bizonyítja. A megye több labdarúgócsapatánál vezetőedzőként, majd 1985-ben a Haladás VSE másodedzőjeként tevékenykedett. Kiapadhatatlan energiával elkötelezett és szakmai alázattal végzett munkájával kivívta pályatársai megbecsülését. Mint kiváló pedagógus, oktató és edző, számtalan elismerésben részesült. Kovács Imrét életútja, kiváló pedagógiai munkája és a sport iránti elkötelezettsége, minden testnevelő tanár példaképévé tette.

Halálával egy kiváló pedagógus, nagyszerű sportember távozott körünkből. Tanítványai, sportolói, volt kollégái mellett, Vas megye sporttársadalma is gyászolja. Példás élete örök emlékként marad meg az utókor számára.
 
 
Vas Megyei Sportigazgatóság
Vas Megyei Diáksport Tanács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!