Sport

2009.09.01. 02:27

Nyírség-rali: Herczig magyar bajnok - Budai Csaba hajszálra a dobogótól az N2-ben

Sátoraljaújhely - A Nyírség-ralit és egyben a magyar bajnokságot Herczig Norbert nyerte, az N2-ben a szombathelyi Budai Csaba épphogy lemaradt a dobogóról.

Vastag Nándor

- A verseny első, szombati napján szinte végig jól mentünk, az N2-ben a második, a Swift-kupában az első helyen álltunk - értékelt a Tenkes Rallye Team SE pilótája, akinek Bakos Dávid a navigátora. - Az ötödik gyors után ugyan megjött az eső, s mivel rossz gumit választottunk, így a többiek felzárkóztak ránk, ám este, a száradó pályán megint elhúztunk a riválisoktól. Vasárnap maradtunk az előző napi guminál, ami rossz döntés volt: lelassultunk, mert az autó hátulja nagyon csúszott, így a többiek ledolgozták hátrányukat. Kicsit szomorú vagyok, mert kevésen múlt a második hely, viszont nagyon örülök, hogy jó idő-eredményeket értünk el, de Dáviddal is egyre gördülékenyebb a közös munka.

A szombathelyi Magyar Miklós - aki kihagyta a Nyírség-ralit - már megnyerte az N2-es bajnokságot (48 pont), míg Budai Csaba 21 ponttal ötödik. Az ob utolsó versenye a Komló-rali lesz október 9-11-én.A győztes Turán Frigyest kizárták, mert az autója nem érte el a minimális súlyhatárt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!