Sport

2009.10.14. 02:29

Celli pingpongérmek a ranglistaversenyen

Csak a celli felnőttek révén jutott érem a vasiaknak a kétnapos országos I. osztályú asztalitenisz ranglistaversenyen.

Gergácz Zoltán

Az első versenynapon fiataljaink adósak maradtak a jó játékkal. Egyéniben a főtáblás ifj. Szarka Tibor mellé egyedül Lendvai Gergelynek sikerült feljutnia. Itt aztán mindkét vasi versenyzőnek megálljt parancsoltak: előbbit Je- szenszki, utóbbit Szudi búcsúztatta. Párosban az összeszokott Szarka T.-Lukács duó éremvárományos volt, ám a negyeddöntőben a végül harmadik helyen végzett Kosiba-Kovács kettőstől 3:1-re kikaptak. Egyéniben Perei Gergely (Wink AC-Vörsas), párosban a Perei Gergely-Palatinusz Martin (Wink) duó diadalmaskodott.

A felnőtteknél - a celliek jóvoltából - már termett babér. Egyéniben az első helyen kiemelt Lindner Ádám Muskót 4:2-re, Fazekas Péter pedig 4:3-ra Kosibát verve jutott a négy közé. A döntőbe jutásért Fazekas-Lindner csata lett volna, de Lindner az 1. szett után sérülés miatt feladta, így bronzérmes lett. A döntőben Fazekas vert helyzetből győzte le Jakabot 4:3-ra.

A SZAK fiataljai közül egyedül Szarka Tibornak sikerült felkerülnie a főtáblára, ám itt Lindner állta útját. Németh Dávid a főtáblára jutásért kapott ki Muskótól 4:2-re. Párosban a Lindner-Fazekas duó a négy közé jutásért a Katus-Pálosi duót verte 3:0-ra, az elődöntőben a későbbi győztes Jakab János-Molnár kettőstől kapott ki 3:1 arányban, és ezzel bronzérmes lett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!