Sport

2009.10.27. 07:03

Sporttörténelmet írt Dancsó Zoltán

A light-contact kick-box világbajnokságon Dancsó Zoltán ötödik aranyérmével sporttörténelmet írt, Dancsecs Bojána pedig az első sikerének örülhetett.

Vastag Nándor

- Juniorként nyertem vb-t és Eb-t is, tavaly a felnőtt semi Európa-bajnokságon is győztem, de ez a legnagyobb titulus, ezért nagyon örültem neki - fogalmazott Andorka Imre tanítványa, Dancsecs Bojána, akinek három siker kellett az első helyhez.

- Nagy izgalommal készültem a versenyre, amin nagyon nehéz volt megszerezni az aranyat, de a meccseim közül egyértelműen a döntő volt a legnehezebb. A hazai pályán szereplő Trimmeltől, a tavalyi light Eb elődöntőjében kikaptam - persze azért nem tartottam tőle, mert korábban egy Világkupán én győztem, tehát 1:1 volt a mérlegünk. A fináléban láttuk a pontozótáblát, s az alapján első két menet az enyém volt.

A harmadikban azonban Trimmel kiegyenlített, de öt másodperccel a vége előtt bevittem a mindent eldöntő ütést. A vb-n kicsit fájt a derekam, betegség is hátráltatott. Mások mondták is, úgy nézek ki, mint aki három napja nem aludt, de szerencsére ez nem hátráltatott, nem látszott a bunyómon.

A harmadik vasi résztvevő, a Kopula Classic KBC-s Wappel Tibor (-94 kg) a negyedöntőben kikapott.

- Munkahelyi és magánéleti problémák miatt nem tudtam eléggé ráhangolódni a versenyre. Elkeseredve nem vagyok, majd a semi vb-n megpróbálok javítani, és éremmel hazajönni - mondta Mayer Gábor tanítványa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!