Sport

2009.11.21. 08:02

A sakkvilágbajnok a Haladás ellen debütál a kanizsai együttesben

Az OB I-es sakk csapatbajnokság második fordulójában a világbajnok Anandot is soraiban tudó Aquaprofit Nagykanizsa ellen próbál szerencsét a Haladás VSE gárdája.

Gergácz Zoltán

Az OB I-es sakk csapatbajnokság vasárnapi fordulójának (Nagykanizsa, Hevesi Sándor Művelődési Központ, 11.00) slágerösszecsapása két szempontból is az Aquaprofit Nagykanizsa-Haladás VSE mérkőzés lesz. A tavalyi bajnok és a negyedik helyezett találkozik, de a házigazdáknál ezúttal mutatkozik be az indiai világbajnok, Viswanathan Anand.

- Nagy várakozás előzi meg az összecsapást, ráadásul a két klub OB I/B-s gárdái is egymás ellen mérkőznek - mondta Kiss Attila, a Haladás játékos-edzője. - Az érdeklődés elsősorban a világbajnok Anandnak szól, akit már tavaly leigazoltak, de csak most mutatkozik be először a csapatban. Akárcsak a Nemzet Sportolója, Portisch Lajos, aki a szezon előtt a rivális Csutitól igazolt át. S van egy szombathelyi vonatkozás is: volt élversenyzőnk, Héra Imre ugyancsak a kanizsaiakat erősíti. Szeretnénk felnőni a feladathoz. Tavaly 3,5 pontot sikerült ellenük szerezni, most a három is már kisebb csoda lenne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!