Sport

2009.12.28. 08:25

Beindult a síszezon Ausztriában

Beindult a síszezon: a szomszédos ausztriai pályák már gőzerővel üzemelnek.

Tóth Gábor

A sísport vasi szerelmesei kedvező helyzetben vannak, hiszen a közelben több ausztriai síterepen kipróbálhatják tudásukat. Minden pályának van valami különlegessége: Wenigzellben található a legjobb tanulópálya, St. Jakob változatos pályákat, távokat kínál, Hauereck/St. Kathrein négyszemélyes ülőfelvonója miatt vonzó, Strallegg nehézségi foka miatt a gyakorlottabb síelők körében is kedvelt, Mönichwald pedig a legközelebb van.

A sógorok alaposan készülnek a síszezonra, már gőzerővel dolgoznak a hóágyúk - kiegészítve a természetes hótakarót. Más, messzebb lévő, frekventáltabb, felkapottabb terepek- kel ellentétben az említett pályákon mindig elviselhető a tömeg.

A hagyományos wenigzelli amatőr városi verseny és országos nyugdíjasbajnokság (február 20., szombat) mellett a megyei síszövetség és a szabadidősport szövetség St. Jakob im Walde pályáin is rendez egy erőpróbát (január 24., vasárnap) - többek között ekkor tartják a megyei diák-olimpiát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!