Sport

2009.12.18. 03:28

Kiss birkózó serdülőbajnok

Mind a háromféle éremből hoztak egyet-egyet a Vasi Volán SE birkózói a szabadfogású serdülő ob-ről.

Horváth Erika

Nyolc Vas megyei birkózó szerzett indulási jogot a serdülő korosztály (13-15 évesek) szabadfogású országos bajnokságára. Végül is hárman értek révbe, azaz a dobogóra: mindhárman a Vasi Volán SE - Őri Gerzson - versenyzői. A 47 kilósok 11 fős mezőnyében Kálmán Balázs két kétmenetes győzelem után döntőt vívhatott a tatabányai Hornyákkal, de szoros mérkőzésen 2:1-re alulmaradt, így ezüstérmes lett. Lesz még lehetősége még feljebb kapaszkodni a dobogón, hiszen jövőre is ebben a korosztályban indulhat.

A 72 kg-os Szabó Szilárd  elsőéves serdülőként tudott érmet szerezni. Két 2:0-s győzelem után az elődöntőt ugyan elveszítette a váci Gyuriccsal szemben, de a bronzcsatát ő nyerte csepeli riválisával szemben. A volánosok szereplésére a 85 kilóban Kiss Marcell tette fel a koronát. Az öt induló körmérkőzéssel döntötte el a helyezéseket. A 95 kilósan szőnyegre lépő szombathelyi birkózónak jóval nagyobb testsúlyú ellenfelei voltak. Három ellenfelét 2:0-ra győzte le, a második meccsén 2:1-re alulmaradt. A szoros meccs végén kapaszkodás döntött a diósgyőri Bacsó javára. A végelszámolásnál viszont fordult a kocka; hisz Bacsó sem maradt veretlen, ráadásul rosszabbak voltak a mutatói, így Kiss Marcié lett az aranyérem.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!