Sport

2010.03.26. 03:29

Kötélugrás: Szaszára emlékeznek

A Sugár úti kiscsarnokban szombaton 13 órától második alkalommal rendezik meg a Szasza-emlékversenyt és kötélugró kismesterek tornáját.

Vastag Nándor

A Szombathelyi Kötélugró Klub volt versenyzője, Tóth Alexandra 2008-ban, 22 évesen tragikus hirtelenséggel hunyt el fertőző agyhártyagyulladásban. A sportág berkeiben Szaszaként ismert kiváló versenyző klasszisnak számított sportágában. Csapatban négyszeres Európa- és háromszoros világbajnok volt, egyéniben európai mestertornán és világbajnokságon is egy-egy ezüstérmet szerzett. Rá emlékeznek a 15 év alattiaknak kiírt kismesterek tornájával (13.30), melyen 31 kötélugró küzd a helyezésekért

A verseny második felében, várhatóan 16.30-kor kezdődik a világbajnoki selejtező, az első fordulóban öt csapat mutatja be gyakorlatát. De ne feledkezzünk meg a 13 órai megnyitóról sem, ahol igazi kuriózumként négy belga és egy japán fiú, valamint egy japán lány alkotta csapat lép fel - valamennyien Szasza barátai voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!