Sport

2010.04.24. 10:55

Divízió I-es jégkorong-vb – Nem sikerült a bravúr

A magyar jégkorong-válogatott 4-1-re kikapott a házigazda szlovén csapattól a ljubljanai divízió I-es világbajnokság záró mérkőzésén, így jövőre utóbbi együttes szerepelhet a világ legjobbjait felvonultató szlovákiai vb-n.

MTI

   
Már az 50. másodpercben vezetést szereztek a hazaiak egy védelmi hiba után, majd a heves rohamokat kivédekezve a harmad derekán Vas Márton emberhátrányban egyenlített. A második harmadban szinte felborult a pálya, a szlovénok szinte végig emberelőnyben voltak, és a 38. percben Kranjc kapáslövése talált utat a kapuba.    A záró felvonás elején Ticar emberelőnyben növelte a különbséget. Aztán hiába próbáltak meg mindent a vendégek, Mursak kontrából is betalált.
   
A magyarok még soha sem győzték le a szlovénokat tétmérkőzésen.

5. forduló:
Szlovénia-Magyarország 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)
gól: Ticar (1., 42.), Kranjc (38.), Mursak (54.), illetve Vas M. (9.)

  
A szlovénok a magyaroknak ugrottak, és már az 50. másodpercben vezetést szereztek. Hetényi ment ki a kapu mögé, a védőre várt, ám Pance közbeugrott, Ticarnak passzolt, aki az üres kapuba helyezett (1-0). Hetényi 171 perc 28 másodperc, a magyar csapat 191 perc 28 másodperc után kapott ismét gólt.
   
A hazaiak mezőnyfölénye megmaradt, Nagy került a büntetőpadra, ám mielőtt a kiállítás letelt volna, Sille távoli lövésébe Vas Márton szúrt bele, és ez az egyenlítést jelentette (1-1).
   
A folytatásban Hetényi már megnyugodott, szépeket hárított, és a szünet előtt még a magyarok is veszélyeztettek.
   
A második harmadban szinte végig a magyarok voltak emberhátrányban, és néha vitatható volt a fehérorosz bíró ítélete. A 38. percben aztán Kranjc kapáslövése Hetényit érintve vágódott a léc alá (2-1). Ebben a játékrészben 15-2 volt a kapura lövések száma a hazaiak javára, ez őrületes fölény.
   
A harmadik felvonás is szlovén emberelőnnyel és góllal indult, Ticar passzolgatás végén nem hibázott (3-1). A magyarok nehezen tudtak helyzetet kidolgozni, a hajrában pedig egy kontrát zárt le góllal Mursak.
   
Korábban:
Lengyelország – Nagy-Britannia 2-1
Koreai Köztársaság-Horvátország 5-2

A végeredmény:
1. Szlovénia 14 pont
2. Magyarország 12
3. Lengyelország 9
4. Nagy-Britannia 7
5. Koreai Köztársaság 3
6. Horvátország 0

A szlovén válogatott jövőre a szlovákiai elit-világbajnokságon szerepelhet, míg a horvát csapat 2011-ben a divízió II-ben érdekelt.

A torna legjobbjai:
Legjobb kapus: Stephen Murphy (brit)
Legjobb csatár: Ziga Jeglic (szlovén)
Legjobb hátvéd: Horváth András

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!