Sport

2010.04.08. 02:27

Dobogós szezonkezdet lovaglásban

Jól kezdte az idei nemzetközi versenyévadot húsvétkor Fajka Dávid, a Jáki LK díjugratója. Hibátlan lovaglással a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Gergácz Zoltán

Tizenkét ország 290 lovasa indult az olaszországi Jesolóban megrendezett háromnapos CSI díjugrató versenyen. Magyar részről egyedül a jákiak kitűnősége, Fajka Dávid próbált szerencsét. A nyitónapon Wernerrel a hibátlan alappálya után összevetésben egy verőhibát vétett, így helyezetlen maradt. Másnap a Kiskör pontgyűjtő versenyében a 76 indulónak különböző magasságú (125-130 cm) és pontértékű akadályokat kellett leküzdenie egy perc alatt, valamint 20 mp maradt a 200 pontot érő, 150 cm magas Joker átvitelére.

Az alappályán Dávid Calito nyergében egy osztrák (800) és egy olasz (780) versenyző mögött 760 pontig jutott, míg a Jokert mindössze öten teljesítették - a három legjobb alappályás is -, így a sorrend megmaradt közöttük. Az évad első nemzetközi versenyén Fajka Dávid értékes harmadik hellyel nyitott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!