Sport

2010.04.23. 14:05

ELŐZETES - Megyei III. osztály: Hujber Ferenc Nemesbődön, kipihent játékosokra számít a Gersekarát edzője

A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságok hétvégi fordulójában két igazi rangadót is rendeznek: a Nemesbőd a Herényt, a Pankasz a Szakonyfalut fogadja.

zaol.hu

MEGYEI III. OSZTÁLY, NYUGATI-CSOPORT

A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati-csoportjában vasárnap öt órakor igazi rangadót rendeznek: az éllovas, 40 pontos Nemesbőd a 39 egységet gyűjtő Arborétumot fogadja.

- Tavasszal mind az öt meccsünket megnyertük, így érthető, hogy bizakodóan várom a vasárnapi meccsét - mondta Gálos Dezső, a nemesbődiek mestere. - Bár gyorsan hozzáteszem: ez semmit sem jelent, hiszen a Herény ellen ismét bizonyítanunk kell. A herényiek ügyesen futballoznak, sokszor a kapu elé érnek, de sok helyzetet ki is hagynak.Ugyanakkor szurkolóink étvágya is megnőtt, az eredményesség mellett már szép játékot is várnak a csapattól. Egyforma erők csapnak össze vasárnap, nyerni akarunk, hiszen sűrű a mezőny, egy döntetlen csak az üldözőknek jönne jól. Mindegy milyen bajnokságban szerepel az ember, jó érzés az első helyen állni - szeretnénk minél tovább az élen maradni. Megnőtt az érdeklődés a csapat iránt, igyekszünk megfelelni az elvárásoknak. Péntek Ákos eltiltott, egyik legjobbunk, Hujber Ferenc viszont felépült sérüléséből, számíthatok rá a hétvégén. Összeállítás: Németh L. - Udvardi, Varga N., Horváth R., Csizmazia - Hende, Tóth A., Dejcsics, Varga A. - Szerdahelyi E., Hujber.

- Bár múlt héten kikaptunk, egyáltalán nem játszottunk rosszul az Acsád ellen - jelezte Simon Zoltán, az Arborétum-Herény edzője. - Az összes helyzetünket kihagytuk, márpedig így nem lehet nyerni. Bízom bent, hogy ami múlt héten kifelé pattant, az most Nemesbődön befelé pattanik. A nemesbődiek jó passzban vannak, ráadásul hazai pályán különösen veszélyesek. Szeretnénk kiköszörülni az Acsád elleni zakót, nyerni akarunk vasárnap. Azért is fontos lenne három pontot szerezni, mert sűrű az élmezőny és egy vereséggel kiszállnánk a feljutásért vívott harcból. Könye, Németh Tamás és Szalai sérült, összeállítást egyelőre nem tudok mondani.

MEGYEI III. OSZTÁLY, DÉLI-CSOPORT

A Déli-csoportban a tavasszal eddig valamennyi meccsét elveszítő, 12. helyen álló Sorokpolány a második helyezett Gersekarátot fogadja vasárnap öt órakor.

- Akad gondunk bőven, elsősorban eltiltások miatt főhet a fejünk - mondta Hajós Tibor, a Sorokpolány elnöke. - Játékos-edzőnk Pásti Zoltán és Giczi Tamás még eltiltását tölti, Antal Róbertet pedig a legutóbbi fordulóban állította ki a játékvezető. Mindenesetre ha egyáltalán ki tudunk állni, akkor mindent elkövetünk annak érdekében, hogy megnehezítsük a bajnokesélyes Gersekarát dolgát. Sajnos a tavaszi szereplésünk eddig nem úgy sikerült ahogy szerettük volna, ami elsősorban annak tudható be, hogy akad néhány forrófejű játékosunk. Emiatt gyakran emberhátrányban fejezzük be a meccseket, ráadádásul szűk a keretünk, így a következő találkozón nehéz pótolni az eltiltott focistát. Vasárnap körülbelül hatvan nézőre, és élvezetes, jó meccsre számítok.

- Minden bizonnyal könnyebb dolgunk lesz Sorokpolányban, mint legutóbb Nemeskoltán, ahol bizony alaposan megizzadtunk a három pontért - jelezte Németh Gyula, a Gersekarát edzője. - Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy sétagalopp lesz a találkozó, nem téveszt meg minket a sorokpolányiak tavaszi sikertelen szereplése. Visszatérve a koltai meccsre, a legnagyobb baj az volt, hogy a fél csapat - fogalmazzunk úgy - nem éppen kipihenten érkezett az összecsapásra, erősen érződött rajtuk az alváshiány...Remélem ezúttal nem lesz ilyen problémánk, és már a mérkőzés elején eldöntjük a három pont sorsát. Ellenkező esetben viszont megizzadhatunk, hiszen könnyen vérszemet kaphatnak a polányiak. Kötelező a győzelem, de mindig az ilyen három pont megszerzése a legnehezebb. Továbbra sem mondtunk le a bajnoki címről, bár nem valószínű, hogy a hétvégén csökkenne a hátrányunk, hiszen kétlem, hogy a Bozzai a Focisuli ellen botlana. De messze még a szezon vége. Gorza sérült, ugyanakkor a külföldön dolgozó Kránitzra valamint Vassra ezúttal számíthatok. Összeállítás: Tóth L. (Sály) - Tóth N., Keresztúri, Takács E., Czvitkovics - Kovács V., Babos, Tóth L., Vininger - Kránitz, Catomio.

MEGYEI III. OSZTÁLY, KÖRMENDI-CSOPORT

A megyei III. osztály Körmendi-csoportjában vasárnap 14.45-ös kezdéssel a harmadik helyen tanyázó Pankasz az előtte álló Szakonyfalut fogadja.

- Várhatóan teljes kerettel tudunk majd kiállni Szakonyfalu ellen - tudtuk meg Sebők Csabától, a hazaiak edzőjétől. - Győzelmet várok, mindenképpen itthon tartanánk a három pontot. Igyekszünk felülmúlni a vendégeket minden téren, és ha a csatáraink belövik a helyzeteiket, akkor nem lesz gond. Figyelnünk kell a vendégek kulcsjátékosaira, és minél inkább széthúzni a játékot. Nagyobb pályánk van, mint nekik, a mi futójátékunkat kell ráerőltetnünk a pozíciós játékukra - ha sikerül, akkor hozhatjuk a meccset.

- A hazaiak egy ponttal vannak előttünk, szeretnénk most megfogni őket - mondta Kovács Imre Sándor, a Szakonyfalu szakosztályvezetője. - Három pontért megyünk, aki most győz, nagy lépést tehet az első négybe jutásért. Ott akarunk lenni, meg is teszünk érte mindent: a csapat jó passzban van, elszántak. Jó, rangadóhoz méltó meccset várok. Sok szurkoló szokott elkísérni minket idegenben is, ezzel sem lehet gond.

MEGYEI III. OSZTÁLY,. SÁRVÁRI-CSOPORT

A Sárvári-régióban az éllovas Simaság vasárnap öt órai kezdettel a negyedik Izsákfát fogadja. A hazaiak esetleges győzelmükkel újabb lépést tehetnek a bajnoki elsőség felé vezető úton.

- Egyedül az Izsákfa vert meg bennünk a bajnokságban, ráadásul 6:1-re kaptunk ki tőlük ősszel - tudtuk meg Pálfi Józseftől, a Simaság mesterétől. - El kell ismerni, jobbak is voltak. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de vasárnap mindenképpen nyerni szeretnénk ellenük, hiszen ha sikeresen lehozzuk a meccset, akkor véleményem szerint már 85 százalékos biztonsággal kijelenthető, hogy megnyertük a bajnokságot. Ahogy mondani szokták: nálunk van a helyzet kulcsa. Sajnos két meghatározó játékosunk, Varga Péter és Horváth Gergő is sérült, összeállítást egyelőre nem tudok mondani.

 - Tavasszal eddig valamennyi meccsünket megnyertük, és miután ősszel megvertük a Simaságot, ezúttal is a győzelem reményében lépünk pályára - fogalmazott az Izsákfa edzője, Sebestyén Gábor. - Nemeskocson láttam játszani ellenfelünket, ahol bizony egyáltalán nem nyújtottak meggyőző játékot. Ha ugyanúgy teljesítenek ellenünk is, akkor bizony lehet keresnivalónk. Lenorics Tamás eltiltott, Szűcs Gábor kapusunkra pedig munkahelyi elfoglaltsága miatt a jövőben nem számíthatok. Utóbbi helyére a többek között a kemenesaljai és celldömölki csapatot is megjárt Zseli Róbertet igazoltuk. Bő a keretünk, 18-19 játékos közül válogathatok, a kezdőtizenegyet majd csak a mérkőzés előtt jelölöm ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!