Sport

2010.05.22. 07:22

ELŐZETES - Megyei III. osztály: nagy hajrát nyitna a Gersekarát, nem hibázhat a Söpte

A megyei III. soztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati-csoportjában a bajnokesélyes Söpte a Bozsokot fogadja, míg a Déli-régióban a Zanat a feljutásért küzdő Gersekarátot látja vendégül.

Pum András

MEGYEI III.  OSZTÁLY, NYUGATI-CSOPORT

A Nyugati-régióban a bajnokaspiráns papíron könnyűnek ígérkező meccsen fogadja a Bozsokot. Ugyanakkor a tét immáron nem kicsi: a legkisebb botlás is végzetes lehet, ráadásul a söpteiek legutóbb Váton két pontot veszítettek. A találkozó vasárnap fél háromkor kezdődik.

- Sajnos a múlt héten Váton a 22-es keretünkből sérülések és eltiltás miatt csak 14 labdarúgómra számíthattam, ráadásul menet közben közülök még kettő kidőlt - mondta Takács László, a Söpte trénere. - Ennek ellenére győzelmet reméltem, de el kell ismernem, reális volt a döntetlen. Ugyanakkor többet már valóban nem szabad botlanunk, hiszen a Bozsok után játszunk az Acsáddal és a Nemesbőddel is. Persze ha valamennyi meccsünket megnyerjük, abban az esetben szinte biztos, hogy mienk a bajnoki cím. Ami a bozsokiakat illeti: több meccsüket is láttam, és azt tapasztaltam, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy meghatározó játékosaik közül kikre számíthatnak. Hujberre például - ha játszik - külön is figyelnünk kell. A célunk ezzel együtt természetesen a három pont begyűjtése. Sajnos az elmúlt héthez képest nem sokat javult a helyzet, hat-hét játékosom sem egészséges, nem tudom közülük kikre számíthatok. Összeállítás: Krepfl - Peresztegi, Virágh, Kiss B. - Kovács I. - Varga Cs., Udvardi L., Varga P., Kovács E. - Szakály, Szombath.

- A nemesbődiek dolgát már sikerült megnehezítenünk, ugyanez a tervünk a söpteiek ellen is - jelezte a bozsokiak edzője, Jakab Balázs. - Sajnos Hujberre sérülés miatt most még nem számíthatok, nélküle jóval nehezebb dolgunk lesz. A Söpte jó csapat, különösen a középpályája tűnik erősnek. Mindenesetre mint említettem, bízom egy szoros eredményben, a döntetlen azonban már a bravúr katergóriájába tartozna. Így vagy úgy, de nem adjuk olcsón a bőrünket. Összeállítás: Gerencsér - Kercselics, Karikás, Jakab, Karacs - Dévényi, Tompek, Udravdi Á., Babos - Gyabronka, Halper.

A 24. forduló. Május 23. vasárnap, 14.30: Vasasszonyfa-Kőszeghegyalja, Vassurány-Vát, Vasszilvágy-Cák, Söpte-Bozsok. 17.00:  Perenye-Acsád, Gencsapáti-Arborétum, Nemesbőd-Horvátzsidány.

MEGYEI III. OSZTÁLY, DÉLI-CSOPORT

A Déli-csoportban még nem mondott le az első helyről a Gersekarát, jóllehet hét pont a lemaradása az éllovas Bozzai mögött. Vasárnap 17 órai kezdettel rázósnak ígérkező meccset vívnak az ötödik helyen álló Zanat otthonában

 - Az biztos, hogy szoros meccs lesz, hiszen rendkívül jó, rutinos és erős csapat a Gersekarát - mondta Kulcsár Ferenc, a Zanat edzője. - Remek a gólarányuk is, és csak nagy ritkán maradnak pont nélkül. A rutinos Catomiora pedig külön is figyelnünk kell. Mi viszont meglehetősen rapszódikusan szerepelünk, egyik héten simán nyerünk, aztán kikaptunk, majd megint gólzáport rendezünk. Ez persze betudható annak is, hogy fiatalok a játékosaim, ráadásul szinte sosem sikerül egymás után kétszer ugyanabban az összeállításban pályára lépnünk. Hétvégén példul Möszlinger munkahelyi elfoglaltsága miatt nem játszhat. A döntetlen még annak fényében is jó eredmény lenne, hogy tavasszal itthon csak egyszer ikszeltünk. Összeállítást egyelőre nem tudok mondani.

 - Sajnos a múlt héten a a Zanat nem tudta elkapni a Bozzait, ugyanakkor remélem, hogy  bennünk sem sikerül megállítania - fogalmazott Németh Gyula, a Gersekarát edzője. - Az a helyzet, hogy fél szemmel a listavezető Bozzai meccseit is figyelnünk kell, hiszen még nem mondtunk le a feljutásról. Ugyanakkor ha vasárnap nem nyerünk a Zanat ellen, nincs miről beszélnünk. Érdekes csapat Kulcsár Ferenc kollégámé, harcos, fiatal gárda, amelynek játékosai ebből kifolyólag rendkívül sokat futnak labda nélkül is. Fontos, hogy ne hagyjuk őket kibontakozni, játszani, mert akkor bizony elkaphatják a fonalat. A meccs elején szeretnénk egy-két góllal megrogyasztani őket - legalábbis ez a tervünk. Mi velük ellentétben inkább a rutint képviseljük, idősebb futballistáink vannak, hiszem, hogy begyűjtjük a három pontot.  Az elkövetkező egy-két hétben sok minden eldőlhet, hiszen a Bozzai a hétvégén a Telekessel játszik, majd mi utazunk hozzájuk. Közelebb is kerülhetünk a listavezetőhöz, de ha úgy alakul, még a második helyünk is veszélybe kerülhet. Vininger, Babos, Gorza sérült, az Olaszországban dolgozó Kránitzra viszont a következő két fordulóban szerencsére számíthatok. Összeállítás: Sály - Herczeg, Keresztúri, Takács E., Czvitkovics - Kovács V., Tóth L., Tóth N., Robán - Catomio, Kránitz.

24. forduló. Május 23., vasárnap, 14.30:  Nemeskolta-Csempeszkopács, Telekes Bozzai, Oszkó-Sorkifalud. 17.00:  Sorokpolány-Focisuli, Zanat-Gersekarát, Vaskeresztes-Alsóújlak, Rábahidvég-Rábatöttös.

MEGYEI III. OSZTÁLY, SÁRVÁRI-CSOPORT

A Sárvári-régióban az elmúlt hétvégén eldőlt, hogy a Simaság jutott a megyei II-ben. A második és harmadik helyért azonban változatlanul nagy csata folyik: még négy csapat is odaérhet a dobogóra.

A 20. forduló. Május 22. (szombat), 17.00: Sárvári Kinizsi-Hosszúpereszteg. 23. (vasárnap), 15.00: Boba-Mesteri. 17.00: Szergény-Alsóság, Nemeskocs-Izsákfa, Simaság-Ikervár.

MEGYEI III. OSZTÁLY, KÖRMENDI-CSOPORT

A Körmendi-régióban vélhetően csak az utolsó fordulóban derül majd ki, hogy mely csapat léphet egy osztállyal feljebb. Igaz, az Őrimagyarósd öt ponttal meglépett, de miután itt már nincseneke könnyű meccsek, így bármi előfordulhat.

Rájátszás, 2. forduló. Május 22., szombat. Az 1-4. helyért, 17.30:  Pankasz-Nagykölked, Szakonyfalu-Őrimagyarósd, Az 5-8. helyért, 15.00: Ivánc-Szőce. 17.30: Szalafő-Máriaújfalu. A 9-12. helyért, 17.30: Magyarlak-Egyházashollós.

3. forduló.
Május 24., hétfő. Az 1-4. helyért, 17.30
: Őrimagyarósd-Nagykölked, Pankasz-Szakonyfalu, Az 5-8. helyért, 15.00: Szalafő-Ivánc. 17.30: Szőce-Máriaújfalu. A 9-12. helyért, 15.00: Katafa-Magyarlak.  

 

Megyei III. osztály, Körmend A

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!